- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDNew York semalarında Drone'larla 'dünyanın en büyük ekranını' yaratarak gökyüzünü reklam panosuna...

New York semalarında Drone’larla ‘dünyanın en büyük ekranını’ yaratarak gökyüzünü reklam panosuna çevirdiler

- Advertisement -spot_img
Candy Crush, perşembe gecesi New York semalarının “şeker kaplı bir karnavala” dönüşeceğini açıklamıştı

Güçlü LED’lerle donatılmış yüzlerce senkronize drone, bir girişimin gökyüzünü reklam alanına dönüştürme çabasının bir parçası olarak perşembe akşamı New York üzerinde uçtu.

The Independent’ta yer alan habere göre mobil oyun Candy Crush için havada düzenlenen gösteride, 500 drone Aşağı Manhattan üzerinde koreografili bir şov gerçekleştirdi.

Drone destekli etkinlik firması Pixis, Raid böcek spreyi, NBA ve bir kumarhane zinciri de dahil ABD genelinde bir dizi reklam kampanyasına imza atmıştı. Diğer müşterileri arasında Nike, Volkswagen ve yönetim danışmanlığı şirketi Deloitte bulunuyor.

Candy Crush kampanyası için yapılan basın açıklamasında, drone şovunun perşembe günü kötü hava koşulları olması halinde cuma günü yapılacağı belirtilmişti.

Açıklamada, “Manhattan şehir merkezi, izleyicilerin New York semalarındaki bu gerçeküstü şovun tadını çıkarabilecekleri şeker kaplı bir karnavala dönüşecek” ifadeleri kullanılmıştı.

Candy Crush’ın baş pazarlama yöneticisi, teknolojinin şirketlerin “gökyüzünü gezegendeki en büyük ekrana dönüştürmesine” izin verdiğini ancak yerel meclis üyelerinin eleştirileriyle karşılaştığını söylemişti.

New York Eyalet Senatörü Brad Hoylman bu gösteriyi “rezalet” diye nitelemiş, özel çıkar için “şehrin silüetini bozduğunu” söylemişti.

Gothamist’e yaptığı açıklamada, “New Yorklulara, yerel yasalarımıza, kamu güvenliğine ve vahşi hayata hakaret” demişti.

New York’un 5 semtinden herhangi birinin üzerinde drone uçurmak yasadışı olsa da Pixis, komşu eyalet New Jersey’den özel kullanım izni ve New York hava sahasının sınırında reklamı uçurmak için Federal Havacılık İdaresi’nden feragat isteyerek bunun üstesinden gelebildi.

ABD’nin dışında, drone şovları son yıllarda Çin’de giderek daha popüler hale geldi ve bazı firmalar Çin Yeni Yılı gibi özel etkinlikler için karmaşık gösteriler gerçekleştirmek üzere binlerce cihaz kullandı.
-Şarkul Avsat

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz