- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD'deki akvaryumda köpekbalığı, vatozu hamile bırakmış olabilir

ABD’deki akvaryumda köpekbalığı, vatozu hamile bırakmış olabilir

- Advertisement -spot_img

Hendersonville’de bulunan, Team Ecco’ya ait Akvaryum ve Köpekbalığı Laboratuvarı, vatoz Charlotte’ın hamile olduğunu duyuran bir Facebook paylaşımı yaptı

Vatoz Charlotte hamile ve 4 yavrusu olacak (ABC 13 News)

ABD’nin Kuzey Carolina eyaletindeki bir akvaryum, dişi vatozunun gizemli hamileliğini araştırdıklarını duyurdu.

Hendersonville’de bulunan, Team Ecco’ya ait Akvaryum ve Köpekbalığı Laboratuvarı, geçen hafta Facebook’ta yaptığı paylaşımda vatoz Charlotte’ın hamile olduğunu duyurdu.

Akvaryum hamileliği “hayatta bir kez yaşanabilecek bilimsel bir gizem” diye nitelenirken, dişi vatozun hamile kaldığı sırada tankta hiç erkek vatoz bulunmadığını açıkladı.

Charlotte ve yavruların iki fotoğrafının da yer aldığı paylaşımda şöyle dendi:

Vatozumuz Charlotte bebek bekliyor! Bunu 3 aydan uzun süredir kimseyle paylaşmadık. Elimizde iki destekçimiz tarafından onaylanmış ultrason görüntüleri var: Avustralya’daki Zvet Akvaryumu’ndan Dr. Robert Jones ve Arizona Eyalet Üniversitesi’nde doktora adayı olan Becka Campbell.

Gerçekten şaşırtıcı olan şey, hiç erkek vatozumuzun olmaması! Bu olay için birkaç muhtemel nedenimiz var.

Akvaryum, ABC 13 News’a yaptığı açıklamada Charlotte’ın iki şekilde hamile kalmış olabileceğini söyledi. Bunlardan biri partenogenez adı verilen ve yumurtaların döllenmeden kendi kendilerine gelişerek annenin klonunu oluşturdukları nadir bir süreç.

Team Ecco’nun yönetici direktörü Brenda Ramer’a göre hamileliğin ikinci muhtemel açıklamasıysa Charlotte’ın genç köpekbalıklarından biriyle çiftleşmiş olabileceği.

Ramer yayın kuruluşuna şunları söyledi:

Temmuz 2023’ün ortalarında, bir yaşındaki iki beyaz benekli bambu erkeğini (köpekbalıklarını) o tanka taşıdık. Olgunlaşma hızları hakkında kesin olarak bulabileceğimiz bir şey yoktu, dolayısıyla sorun çıkacağını düşünmedik.

Charlotte’ta ısırık izleri fark etmeye başladık ancak diğer balıkların onu ısırdığını gördük, bu yüzden balıkları değiştirdik fakat ısırma devam etti.

Vatoz ve gelecekteki yavruları hakkında konuşan Ramer şunları ekledi:

Ya partenogenez yavrularımız ya da bir tür potansiyel melezimiz olacak ve Jeff Goldblum’un ortaya çıkmasını bekliyoruz çünkü şu anda Jurassic Park’tayız!

Charlotte’ın hamileliği, hayvanda ilk başta kanser olduğunu düşündükleri “şişlik” fark edildikten sonra eylülde keşfedildi. Akvaryumun veterineri Dr. Robert Jones daha sonra vatozun üç veya dört yumurta büyüttüğünü doğruladı.

Ramer dişi vatozun 4 kadar yavru taşıdığını ve her an doğum yapabileceğini söyledi.

Charlotte doğum yaptıktan sonra DNA testi uygulanacak.

The Independent, yorum ve hamilelikle ilgili daha fazla ayrıntı için Team Ecco’ya ait Akvaryum ve Köpekbalığı Laboratuvarı’na ulaştı ancak henüz yanıt alamadı.

The Independent: Faiza Saqib
Independent Türkçe

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz