- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDElon Musk'ın işten çıkardığı üç yöneticiye 122 milyon dolar tazminat ödenecek

Elon Musk’ın işten çıkardığı üç yöneticiye 122 milyon dolar tazminat ödenecek

- Advertisement -spot_img

Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk tarafından işlerine son verilen üç üst düzey yönetici yaklaşık 122 milyon dolar tutarında tazminat alacak.

Musk, sosyal medya platformunu satın aldığı gün, Twitter İcra Kurulu Başkanı (CEO) Parag Agrawal, Mali İşler Direktörü (CFO) Ned Segal, üst düzey hukuk ve politika yöneticisi Vijaya Gadde’yi “platformdaki sahte hesapların sayısı konusunda kendisini ve Twitter yatırımcılarını yanıltmakla” suçlayarak kovmuştu.

Şirket yöneticilerinin ücretleri konusunda araştırmaları ile tanınan Equilar firmasına göre bu üç yöneticiye 122 milyon dolar tazminat ödenecek.

Tazminatları “altın paraşüt” olarak adlandıran Equilar, Reuters’e gönderdiği bir e-postada Agrawal’ın 57,4 milyon, Segal’ın 44,5 milyon ve Gadde’nin 20 milyon dolar ücret alacağı değerlendirmesinde bulundu.

Bu ödemelere ek olarak, üç yönetici şirkette sahip oldukları hisseler karşılığında Musk’tan toplu olarak 65 milyon dolar alacak.

Spam ve sahte hesap gerekçesi ile anlaşma askıya alınmıştı

Daha önce Twitter’de yüzde 9,2’lik hisse satın alan Elon Musk, 14 Nisan’da SEC’e yaptığı bildirimde, Twitter’in tamamı için hisse başına 54,2 dolarlık teklifte bulunmuştu.

Twitter’den 25 Nisan’da yapılan açıklamada da şirketin Musk’a satılmasına yönelik anlaşmanın sağlandığı bildirilmişti.

Musk, 13 Mayıs’ta sosyal medya şirketi Twitter’i yaklaşık 44 milyar dolara satın alma anlaşmasının geçici olarak askıya alındığını duyurmuş, gerekçe olarak da “spam ve sahte hesapların, toplam kullanıcıların yüzde 5’inden azını oluşturmasına yönelik hesaplamaların detaylarının beklendiğini” bildirmişti.

Elon Musk, 8 Temmuz’da ise birden çok hükmünün ihlalini gerekçe göstererek Twitter’i satın alma anlaşmasını feshettiğini bildirmişti.

Kaynak: euronews

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz