- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDMakarna devi Barilla'ya ABD'de aldatıcı reklam davası

Makarna devi Barilla’ya ABD’de aldatıcı reklam davası

- Advertisement -spot_img
ABD federal sulh yargıcı, Barilla’nın yanlış ve aldatıcı reklam davasından kaçamayacağını söyledi

Önde gelen makarna üreticisi Barilla’ya, bir yargıcın markanın ambalajının ürünlerinin nerede üretildiği konusunda müşterileri aldatabileceğine karar vermesinin ardından, yanlış ve aldatıcı reklam yapmaktan dava açıldı.

Pazartesi günü ABD’de bir federal sulh yargıcı markanın, İtalya’nın bir numaralı makarna markası olduğunu iddia eden ambalajıyla müşterileri ürünlerinin gerçekten İtalya’da üretildiğine inandırabileceğini söyledi.

Matthew Sinatro ve Jessica Prost, geçen yıl makarna devine karşı toplu dava açmış ve ürünlerin İtalya’da üretildiğini düşündükleri için çok sayıda kutu Barilla spagetti ve capellini satın aldıklarını söylemişti.

Davada, Barilla spagettinin ambalajında İtalyan bayrağının yeşil, kırmızı ve beyaz renklerini taşımasının da ürünün otantik İtalyan malzemelerinden yapıldığı fikrini pekiştirdiğini belirtmişlerdi.

Hukuki haber portalı Courthouse News Service’e göre, şirket İtalya kökenli olsa da şu anda merkezi ABD’nin Illinois eyaletinde bulunan, makarnaları Iowa ve New York’ta üretilen uluslararası bir grup.

Barilla’nın internet sitesinde şirketin “şu anda 100’den fazla ülkede faaliyet gösteren uluslararası bir grup” olduğu ve “dünya çapında İtalyan bilgi birikiminin sembolü olarak tanındığı” belirtiliyor.

Sinatro ve Prost açtıkları davada Barilla’nın, müşterilerinin otantik İtalyan görünümlü makarna ürünleri için daha fazla ödemeye hazır olmalarından faydalanırken, “maliyetlerini azalttığını ve ürünlerin Amerika Birleşik Devletleri’nde üretilmesinin mali faydalarından yararlandığını” iddia etti.

Yargıç Donna Ryu, Sinatro ve Prost’un “ekonomik zarara uğradıklarını yeterince gösterdiklerini” ve İtalya’da üretilmediğini bilselerdi makarnayı satın almayacaklarını söyledi.

Makarna devinin yanlış ve aldatıcı reklam davasından kaçamayacağını da sözlerine ekledi.

Walmart’ın internet sitesine göre, bir kutu Barilla capellini, Great Value markasından iki kat daha pahalı.

Bu arada, kısa bir süre önce Barilla’nın, görme engelli tüketiciler için canlı ses ve görüntü desteği sağlayan platform Be MY Eyes’la ortaklığını, Barilla’nın en popüler 10 klasik makarna çeşidinin ambalajına QR kod ekleyerek genişlettiği bildirilmişti.

Kaynak: Independent Türkçe

 
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz