- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD Hazine Bakanlığı'ndan üst düzey heyet, Ankara ve İstanbul'da maliye ile dışişleri...

ABD Hazine Bakanlığı’ndan üst düzey heyet, Ankara ve İstanbul’da maliye ile dışişleri bakanlıkları yetkilileri ile bir araya geldi

- Advertisement -spot_img

ABD’den üst düzey heyet Türkiye’de ‘Rusya’ya yaptırımlar delinmesin’ mesajı verdi

ABD Hazine Bakanlığı’ndan üst düzey heyet Rusya’ya uygulanan yaptırımları ve ihracat kontrollerini görüşmek üzere Ankara’da temaslarda bulundu.

Terör Finansmanı ve Mali Suçlardan Sorumlu Bakan Yardımcısı Elizabeth Rosenberg, Ankara ve İstanbul’da maliye ile dışişleri bakanlıkları yetkililerinin yanı sıra özel finans ve ticaret sektörlerinden temsilcilerle bir araya geldi.

ABD'den üst düzey heyet Türkiye'de 'Rusya'ya yaptırımlar delinmesin' mesajı verdi | Euronews

Heyet, pazartesi çarşamba günleri arasındaki görüşmelerde “Ankara ile Moskova arasındaki artan ekonomik bağların yakından izlendiği ve yaptırımların delinmemesi” mesajını iletti.

Görüşmelerde Rusya’ya uygulanan yaptırımlar ile ihracat kontrolleri, enerji güvenliği, kara para aklamayla mücadele politikası ve terörizmin finansmanıyla mücadele gibi konular ele alındı.

ABD ve 30’dan fazla ülkeden oluşan koalisyon Ukrayna’yı işgalinden bu yana Moskova’yı hedef alan, çok sayıda yaptırım uyguladı.

Geçtiğimiz haziran ayında ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo Moskova’ya uygulanan yaptırımları görüşmek üzere Türkiye’ye gitmişti.

Moskova ve Kiev ile yakın ilişkilere sahip NATO üyesi Ankara, Rusya’ya yönelik Batı yaptırımlarına karşı çıkıyor. Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini kınayan Ankara diğer yandan Ukrayna’ya silahlı insansız hava araçları gönderiyor.

Son dönemde Rusya ile ticaret ve turizmin hızlandığı belirtiliyor. Bazı Türk firmaların, yaptırımlar nedeniyle geri çekilen Batılı ortaklardan Rus varlıkları satın aldığı kaydedildi.

Kaynak: euronews

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz