- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDNureddin Nebati, ABD’de Goldman Sachs yöneticileriyle görüştü

Nureddin Nebati, ABD’de Goldman Sachs yöneticileriyle görüştü

- Advertisement -spot_img
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ABD’deki temasları kapsamında Goldman Sachs’ın üst düzey yöneticileriyle bir araya geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ABD’deki temasları kapsamında yatırım bankası ve finansal danışmanlık şirketi Goldman Sachs’ın üst düzey yöneticileriyle bir araya geldi.

Nebati, G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı ile uluslararası kuruluşların yıllık toplantılarına katılmak için ABD’ye gitti. Nebati, buradaki temasları kapsamında ABD’li banka Goldman Sachs’ın yöneticileriyle de bir toplantı gerçekleştirdi.

Sosyal medya hesabı Twitter’dan açıklama yapan Nebati, bankanın üst düzey yöneticileriyle son derece verimli bir toplantı yapıldığını belirtti. Nebati, “Toplantıda, küresel makroekonomik gelişmeleri ele alarak Türkiye ekonomisinin sunduğu fırsatları ve güçlü yatırım potansiyelimizi aktardık” diye konuştu.

G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı ile uluslararası kuruluşların yıllık toplantılarına katılmak üzere ABD’de bulunan Nebati, Washington’da süren temaslarına ilişkin de bilgi verdi.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti Maliye Bakanı Nicolas Kazadi ve AfrEximbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Denys Denya ile bir araya gelerek ‘verimli bir görüşme’ gerçekleştirdiklerini belirten Nebati, toplantı kapsamında Türkiye’nin Afrika Kıtası’ndaki ilişkilerini ve iş birliğini güçlendirecek, ticaret hacmini artıracak başlıkları kapsamlı bir şekilde ele aldıklarını aktardı.

Nebati, ABD-Türkiye İş Konseyi temsilcileriyle de yuvarlak masa toplantısında bir araya geldiklerini kaydederek “Türkiye ekonomisinin genel görünümünü değerlendirdiğimiz toplantıda ayrıca Amerika’nın önde gelen şirket yöneticilerine ülkemizdeki yatırım ortamını ve doğrudan yatırımları geliştirmek için attığımız adımları anlattık” ifadesini kullandı.

 
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz