- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDMeta, Donald Trump'ın sosyal medya hesaplarını yeniden aktif hale getirmeyi değerlendiriyor

Meta, Donald Trump’ın sosyal medya hesaplarını yeniden aktif hale getirmeyi değerlendiriyor

- Advertisement -spot_img

Trump’ın hesapları, ABD Kongre baskınında şiddet olaylarını körüklediği gerekçesiyle kapatılmıştı

Facebook’un çatı şirketi Meta’nın küresel ilişkilerden sorumlu başkanı Nick Clegg, Amerika Birleşik Devletleri(ABD) eski Başkanı Donald Trump’ın sosyal medya hesaplarının yeniden aktif hale getirilmesini değerlendirdiklerini açıkladı.

Gazete Oksijen’in haberine göre, Son kararın kendisinde olduğunu söyleyen Clegg, değerlendirme sürecinde CEO Mark Zuckerberg’den, Facebook yönetim kurulundan ve şirket dışındaki uzmanlardan fikir alacağını da bildirdi.

Ancak bu açıklamanın Reuters’in bazı yatırımcıların Donald Trump’ın sosyal medya şirketi Truth Social ile birleşmeyi kabul eden SPAC’ı satın alma planından vazgeçtiğini yazmasıyla aynı döneme denk gelmesi dikkat çekti.

Twitter hesabı kalıcı olarak kapatılmıştı

Trump’ın Twitter ve Facebook gibi platformlardaki hesapları, 6 Ocak 2021’deki ABD Kongre baskınında şiddet olaylarını körüklediği gerekçesiyle kapatılmıştı. Twitter, Trump’ın hesabının kalıcı olarak kapatılmasına karar vermiş, Facebook ise hesabın iki yıl süreyle askıya alındığını ve yapılacak değerlendirmeye göre hareket edileceğini bildirmişti. Facebook’un inceleme kurulu, Mayıs 2021’de geçici kapatma kararının devamında uzlaşmıştı. Son karar yetkisiyse Meta’ya devredilmişti.

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz