- Advertisement -spot_img
Ana SayfaTEKNOLOJİ-BİLİMSnapchat çalışanlarının yüzde 20'sini işten çıkaracak

Snapchat çalışanlarının yüzde 20’sini işten çıkaracak

- Advertisement -spot_img

Snapchat uygulamasının sahibi sosyal medya şirketi Snap, maliyetlerini düşürmek amacıyla çalışan sayısını yüzde 20 azaltma kararı aldığını duyurdu.

Snap Üst Yöneticisi Evan Spiegel, şirket çalışanlarına gönderdiği notta, düşük gelir artışı nedeniyle önemli kayıplardan kaçınmak için şirketin maliyetlerinin azaltılması gerektiğini vurguladı.

Spiegel, “Önemli sermaye rezervleri oluşturmuş ve diğer alanlardaki harcamaları azaltarak ekibimizin boyutunu küçültmekten kaçınmak için yoğun çaba sarf etmiş olsak da daha düşük gelir artışımızın sonuçlarıyla yüzleşmeli ve pazar ortamına uyum sağlamalıyız.” ifadesini kullandı.

Gelir artışını yeniden hızlandırmaya yönelik çalışmalarına devam edeceklerini belirten Spiegel, Snap’in her ortamda uzun vadeli başarısının sağlanması gerektiğini belirtti.

Spiegel, büyüme, gelir artışı ve artırılmış gerçeklik olmak üzere 3 stratejik önceliğe odaklanmayı artırmak için yeniden yapılanmaya gittiklerine işaret ederek, bu alanlara doğrudan katkıda bulunmayan projelerin durdurulacağını veya yatırımların önemli ölçüde azaltılacağını aktardı.

Snap Üst Yöneticisi Spiegel, çalışan sayısını da yüzde 20 oranında azaltma gibi “zor bir karar” aldıklarını bildirdi.

ABD basınında yer alan haberlerde ise Snap’in maliyetlerini düşürmeye yönelik aldığı kararların şirketin tahmini 500 milyon dolarlık tasarruf sağlamasına yardımcı olacağı kaydedildi.

euronews

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz