- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDBaşkan Biden "Çip ve Bilim Yasasını" imzaladı

Başkan Biden “Çip ve Bilim Yasasını” imzaladı

- Advertisement -spot_img
ABD Başkanı Joe Biden, yerli yarı iletken üretiminin artırılması ve ABD’nin konumunu Çin’e karşı güçlendirilmesi için “Çip ve Bilim Yasasını” imzaladı ve bunu, “nesilde bir kez gelen yatırım fırsatı” şeklinde niteledi.

Başkan Biden, Beyaz Saray’daki Gül Bahçesi’nde (Rose Garden) düzenlenen törende, Çin’e kayan çip üretiminin tekrar ABD’ye dönmesini teşvik eden 280 milyar dolarlık çip yasasını, bazı eyaletlerin valileri, teknoloji şirketlerinin yöneticileri ve özel davetlilerin huzurunda imzaladı.

Biden, “Bugün imzaladığım Çip ve Bilim Yasası, ABD için nesilde bir kez gelen yatırım fırsatı olarak Amerikan halkının gurur duyabileceği bir yasadır. Çip endüstrisinin geleceği Amerika’da üretilecek” dedi.

“Bu yatırım tek başına 40 bin istihdam yaratacak”

Yasanın hem demokratlar hem de Cumhuriyetçiler tarafından desteklendiğini ve bunun “kritik öneme sahip olduğunu” kaydeden Biden, “Ülkemizin geleceği hakkında bu kadar iyimser olmamın sebebi sizlersiniz. Biliyorsunuz, Çip ve Bilim Yasası Amerika’da yarı iletken üretme çabalarımızı güçlendiriyor. Bu yatırım tek başına 40 bin istihdam yaratacak” diye konuştu.

Kaynak: AA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz