- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD'den Türkiye ve BM'ye "tahıl" övgüsü

ABD’den Türkiye ve BM’ye “tahıl” övgüsü

- Advertisement -spot_img
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, “Türkiye ve BM’yi tahıl diplomasisinden dolayı takdir ediyoruz” dedi. ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield da Ukrayna tahılını Karadeniz’den dünya pazarına ulaştırma girişimindeki çabasından övgüyle bahsederek Türkiye’ye teşekkür etti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, “Birleşmiş Milletler ve Türkiye’yi, milyonlarca ton tahılı dünyanın dört bir yanında gıda güvensizliği ile karşı karşıya kalanlara ulaştırma umudunu yükselten diplomasiye aracılık ettikleri için bir kez daha takdir ediyoruz” dedi.

Bunun sadece bir ilk adım olduğunu söyleyen Blinken, anlaşmanın sürekli uygulanmasının, dünya çapında gıda güvenliğini sağlamak için çok önemli olduğunu söyledi.

ABD’nin BM Temsilcisi Greenfield’dan Türkiye’ye teşekkür

ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield da Türkiye’nin tahılın nakliyesindeki rolünden övgüyle bahsetti, Türkiye’ye çabaları nedeniyle teşekkür etti.

Amerikan CNN kanalına verdiği demeçte Greenfield, “BM Genel Sekreteri (Antonio Guterres) ve Türk hükümetini bu girişimin ilerletilmesine katkılarından dolayı takdir etmeme izin verin” dedi.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz