- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDPelosi'nin olası Tayvan ziyareti Çin ordusunu harekete geçirdi! Savaş jetlerini uçurup, plajlara...

Pelosi’nin olası Tayvan ziyareti Çin ordusunu harekete geçirdi! Savaş jetlerini uçurup, plajlara tank yığdılar

- Advertisement -spot_img
 ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Tayvan’ı ziyaret edeceği iddiası üzerine Çin ordusunun savaş jetleri Tayvan Boğazı’nda uçuş yapmaya başladı. Öte yandan sosyal medyaya yansıyan görüntülerde plajlarda hareket halinde gezen tankların da olması dikkat çekti.

Tayvan Boğazı, Çin’de iç savaşın sona ermesini izleyen 10 yılda ana karada ve Ada’da kurulan ayrı hükümetlerin güçleri arasında doğrudan çatışmaların yaşandığı cephe hattı oldu. Dünyanın iki süper gücü ABD ve Çin arasındaki en önemli anlaşmazlıkların başında da Tayvan konusu bulunuyor.

Geçtiğimiz günlerde, ABD Başkanı Biden ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping bir telefon görüşmesi yaptı. Liderlerin görüşmesinde ana konu Tayvan olurken, konuşmadan herhangi bir sonuç çıkmadı aksine iki ülke lideri birbirine rest çekti.

Pelosi'nin olası Tayvan ziyareti Çin ordusunu harekete geçirdi: Savaş jetlerini uçurup, plajlara tank yığdılar

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Malezya ziyareti sonrası askeri uçakla Tayvan’a geleceği beklentisi ise ülkeler arasındaki gerilimi daha da yükseltti. Öyle ki Çin ordusu, bölgede savaş jetleri uçururken, plajlara tank konuşlandırdı. Bazı analistler ise Pelosi’nin Tayvan’a inmesi halinde, Çin ordusunun adayı bombalayacağını iddia etti.

Pelosi'nin olası Tayvan ziyareti Çin ordusunu harekete geçirdi: Savaş jetlerini uçurup, plajlara tank yığdılar

Öte yandan Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, dün yaptığı açıklamada Çin’in egemenliğini ve toprak bütünlüğünü korumak için sert tedbirler alacağını ve Çin ordusunun Pelosi’nin ziyaretini ”oturup izlemeyeceğini” belirtti. Lijian açıklamasının devamında, “Her tür ihtimale karşı hazırlıklıyız. Buna cesaret ederlerse ne yapacağımızı bekleyip görsünler” değerlendirmesinde bulundu.

Pelosi'nin olası Tayvan ziyareti Çin ordusunu harekete geçirdi! Savaş jetlerini uçurup, plajlara tank yığdılar

Kaynak: Haberler.com / Bilsay Özer

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz