- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDNew Jersey'de Polise Psikolojik Lisans Şartı

New Jersey’de Polise Psikolojik Lisans Şartı

- Advertisement -spot_img
Amerika Birleşik Devletleri’nde en çok Türk’ün yaşadığı New Jersey eyaletinde geçen yıl 90 Polis görevden atılırken, yaklaşık 600 Poliste disiplin cezası aldı. Vali Phil Murphy yeni yasa ile Polislerin Psikolojik eğitimden geçmelerini şart koştu.
New Jersey Eyaletinde Polis olarak çalışmak için Polis Eğitim Komisyonu tarafından Psikolojik lisans eğitimi verilecek.

New Jersey, eyalet çapında polisin vatandaşlara karşı nasıl hareket etmesi gerektiği yönünde alacağı eğitim meslek hayatında devam ettirecek.

Yeni yasaya göre, kolluk görevlilerinin lisanslı kalmaları için psikolojik bir muayeneden geçmeleri ve eğitim kursları almaları gerekecek. ABD’de bir suçtan mahkûm edilmek, iki veya daha fazla Sarhoşken Araba Sürmek suçuna sahip olmak ve kamuya zarar veren profesyonel olmayan davranışlar da dahil olmak üzere çeşitli suistimal örnekleri nedeniyle sertifikalarının iptali ile karşı karşıya kalacaklar.

CAIR-NJ İcra Direktörü Selaedin Maksut yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Geçen yıl yaklaşık 90 polis memuru NJ polis güçlerinden atıldı ve birkaç yüz disiplin cezası aldı. Polis gözetimine ve hesap verebilirliğine çok ihtiyaç duyulduğu açıktır ve bir lisans programı doğru yönde bir hareket olabilir.

“Daha önce , kolluk kuvvetleri için finansmanı artırmak yerine, suç ve şiddeti tamamen önlemede etkili olabilecek   toplum temelli kuruluşlara ve ruh sağlığı programlarına daha fazla fon sağlanması için çağrıda bulunduk ve bu hala bizim pozisyonumuz.

“Bu yeni yasa, ırkçılığın ve beyaz üstünlüğünün ABD yasalarının uygulanmasında derinden yerleşik olduğu gerçeğini ortadan kaldırmıyor. Eğitici bilgiler genellikle ince ve hatta açık ırkçılıkla delik deşik edilir.

“Yerel ve eyalet hükümetlerini, eğitim programları da dahil olmak üzere kolluk kuvvetleri içindeki ırkçı memurları ve ırkçılığı belirleme konusunda proaktif olmaya çağırıyoruz. Bu, Siyah Amerikalıların ve bu polis memurlarının hizmet ettiği renkli toplulukların korunması için çok önemlidir.”

Kaynak: abdpost.com

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz