- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDPhiladelphia’daki 4 Temmuz kutlamalarında 2 polis vuruldu!

Philadelphia’daki 4 Temmuz kutlamalarında 2 polis vuruldu!

- Advertisement -spot_img
Olay, on binlerce kişinin 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamaları kapsamında gerçekleşen konser ve havai fişek gösterileri için şehrin Fairmount-Art Museum bölgesinde toplandığı sırada gerçekleşti

Yetkililer, dün on binlerce kişinin havai fişek gösterileri ve canlı müzik için bir araya gelerek 4 Temmuz’u kutladığı sırada ateş açılması sonucu iki Philadelphia polis memurunun yaralandığını bildirdi.

Polis, yaralanan iki polis memurunun tedavi gördükleri hastaneden taburcu edildiği bilgisini paylaştı.

Philadelphia Polis Komiseri Danielle Outlaw, düzenlediği basın toplantısında, polislerden birinin trafik memuru, diğerinin Philadelphia departmanına atanan Montgomery County Şerif Ofisi Bomba ve Tehlikeli Cihaz İmha Birimi’nin bir üyesi olduğunu söyledi.

Outlaw, her iki polisin de şenlikler sırasında güvenlik görevlisi olduğunu ve vurulduklarında silah sesi duymadıklarını söyledi. Yaralanan polislerden biri 36, diğeri 44 yaşında.

Danielle Outlaw, olayın belirsizliğini koruduğunu belirterek, kutlamalar sırasında uzaktan ateş eden birinin silahından çıkan “serseri kurşun” olasılığının da değerlendirildiğini belirtti.

Açılan ateşle memurlardan birinin kafasında sıyrıklar oluştuğu, diğerinin sağ omzuna bir kurşun isabet ettiği öğrenildi

Olay, Fairmount-Art Museum bölgesinde, 4 Temmuz kutlamaları hafta sonu tatilinde Jason Derulo’nun yer aldığı ücretsiz 2022 Wawa Welcome America Konseri’nin de dahil olmak üzere birden fazla etkinliğin düzenlendiği bölgede yaşandı.

Benjamin Franklin Parkway Sahnesi yakınlarında yaşanan kaosta, saat 22.00’den kısa bir süre önce silah sesi duyulduğunda konser sona ermiş ve havai fişek gösterileri başlamıştı.

Görgü tanıkları, seyircilerin panik halinde kaçışmaya başlamasıyla durumun bir kaos ortamına döndüğünü söyledi. Müzenin yakınındaki yüksek katlı bir binada bulunan bir SWAT ekibinin, silahlı bir kişiye ateş ettiği gelen bilgiler arasında.

Polis yetkilileri, olaya ilişkin henüz gözaltına alınan olmadığını belirtti.

Başka bir yaralanma vakası yaşanmadığı, kargaşa sırasında bir çocuğun kaybolmuş olabileceği bilgisi paylaşıldı.

Belediye Başkanı Kenney: Silahlı şiddetten bıktım!

Belediye Başkanı Jim Kenney, düzenlediği basın toplantısında, silahlı şiddetten bıktığını ve artık belediye başkanı olmak istemediğini, şehrindeki yüksek profilli olayların artık kalp ağrısına sebep olduğunu söyledi.

Kenney, “4 Temmuz’dan hoşlanmıyorum” dedi.

28 yaşındaki Alex Dzomba, birkaç blok ötede bir arkadaşının yüksek katlı konutunda, Benjamin Franklin Parkway’in bitişiğindeki konser alanlarından paniğe kapılmış insan selini gördüğünde kutlama yapıyordu. Dzomba, havai fişekler yüzünden silah sesi duymadığını söyledi.

Halkın Fairmount-Art Museum bölgesinden uzak durmasını isteyen yetkililer, Free Library of Philadelphia’da bir toplanma yeri kurulduğunu bildirdi.

Kaynak: The Anatolia Post

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz