- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDAmerika Bağımsızlığının 246. Yılı Kutluyor

Amerika Bağımsızlığının 246. Yılı Kutluyor

- Advertisement -spot_img
Amerika’nın ulusal bağımsızlığının 246. yılı 4 Temmuz 2022 günü ülke genelinde kutlanacak. Kutlamalar hemen her  eyalette ve şehirde olacak ama en görkemli ve gösterişlileri yine başkent Washington DC ile New York, New Jersey gibi eyaletlerde olacak. Amerikalılar da tatil olan bu günde kutlamaları gönüllerine izleyebilecek.
Amerikan Bağımsızlık Günü (Independence Day), veya halk arasında bilinen ismiyle Fourth of July (Temmuz’un dördü), 4 Temmuz 1776’da Amerikan Bağımsızlık Bildirgesi imzalandı. O gün Amerika’nın 13 kolonisi İngiltere’den ayrılmaya karar vererek bunu imzalana bildiri ile dünyaya deklare etmişti. ABD Bayrağı’ndaki 13 çizgi, işte bu bağımsızlığı ilan eden 13 koloniyi temsil etmektedir. Bayraktaki 50 yıldız ise ABD’nin 50 eyaletini sembolize ediyor.

Pandemi yasakları olmadan ilk kutlama 246 yıl önce kazanılan bağımsızlık her yıl olduğu gibi bu yıl da görkemli bir şekilde kutlanacak. Ülke genelinde havai fişeklerle, törenlerle, festivallerle, barbekü partileriyle, fuarlarla, pikniklerle, konserlerle, beyzbol oyunlarıyla kutlanana bu özel gün pandemi yasaklarının da kalkması ile daha da eğlenceli bir hal alacak. Zira son 2 yıldır kutlamalar pandemi yasaklarının gölgesinde gerçekleştiriliyordu.

300 milyonluk ABD’ye Temmuz 1776’da ABD 2.5 milyon nüfuslu bir ülkeydi. ABD Nüfus Sayımı raporlarına göre şu anda 332 milyonluk bir ülke. Bu günlerde Amerikalılar Bağımsızlık Günü’nü havai fişek ve diğer şenliklerle kutluyorlar.

Kutlamaların kalbi New York, New York’ta her yıl düzenlenen 4 Temmuz havai fişek gösterisi ülkedeki en büyük havai fişek gösterisi olma özelliğini taşırken, güneş battıktan sonra havai fişekler, Manhattan, Brooklyn ve Queens’ten izlenebilecek.

Havaş fişek gösterisi komşu eyaletler New Jersey ve Connecticut’tan da görülmesinin yanısıra ülke çapında televizyonda da yayınlanıyor. Philadelphia’da  Pennsylvania’da organizatörler, tatili kutlamak için 16 günlük bir havai fişek, müzik ve yemek festivali düzenliyor. Küçük Lewes köyü, Delaware, kıyı tarihini Bağımsızlık Günü Tekne Geçidi ile kutluyor.

Bu yıl, Atlanta, Georgia’daki yetkililer, geleneksel AJC Peachtree Yol Yarışı için güney şehirdeki yolları kapatıyor. Popüler Bağımsızlık Günü etkinliğine toplam 60 bin koşucunun katılması bekleniyor.

Los Angeles, California’da film severler tatili Castaic Gölü’ndeki küçük teknelerden veya tarihi Hollywood Forever mezarlığının çimenli alanından eski Hollywood filmlerini izleyerek kutlamayı seçebilirler.Ülkenin kuzeyinde Alaska Anchorage’da Bağımsızlık Günü gelenekleri arasında krep kahvaltısı, beyzbol oyunları ve gece geç saatlerde havai fişekler yer alır. Yılın bu zamanında 19 saat gündüz olan Anchorage’ın havai fişek gösterisi gece 11’e kadar başlamaz. Ama başladığında da tam bir görsel şölen yaşanır.New York’ta havai fişek gösterilerinin en iyi izleneceği noktalar
Gantry Plaza Eyalet ParkıBuradan Manhattan silüetinde tüm havai fişekleri izlemek mümkün.

Roosevelt Adası Adnaın bitişiğindeki Cornell Tech bahçesi, öğleden itibaren halka açık olacak. Yiyecek kamyonları da etkinliklerde yer alacak.Cornell Tech’te çimlerin üzerinden Oturma yeri sunulmadığından, sandalye veya battaniye ile gelinmesi öneriliyor.Doğu Nehri EsplanadeMurray Hill sahilindeki bu yükseltilmiş gözetleme yeri, Queens’deki Hunter’s Point’in tam karşısında yer aldığı için tüm Manhattan’ı buradan izlemek mümkün. Adres: Doğu 36. ve Doğu 41. caddeler arasında FDR Drive, Murray Hill.Sutton Place Parkı Andrew Haswell Green Park’ın hemen güneyinde yer alan Sutton Place Parkı, East River’daki ana etkinliğin yanı sıra Roosevelt Adası ve Long Island Şehri’nin arazisinden muazzam bir seyir manzarası sunuyor. Adres, Doğu 56. ve Doğu 57. Caddeler…Stuyvesant Koyu Parkı

Etkinliklerin güneyinde kalan, Peter Cooper Köyü’nün bitişiğindeki East River koyu, havai fişeklerin en iyi gözleneceği yerlerden biri. Hem Queens hem de Brooklyn’in manzarasını sunan bu koydan da ücretsiz olarak tüm havai fişek gösterilerini izlenebilecek. Adres: 24-20 FDR Drive Service Road East, Gramercy Park’ta 18. ve 23. caddeler arasında…Andrew Haswell Yeşil Parkı
Bu Doğu Yakası sahil noktasından da havai fişekleri ücretsiz izleyebilir çevredeki birkaç restoranda günün tadını çıkarabilirsiniz. Adres: East 60th Street ve FDR Drive, Midtown East.WNYC Trans mitter Parkı

Greenpoint parkından, Manhattan silüetini olağanüstü açıdan izleyebilirsiniz. Gösteriyi en iyi şekilde görmek için Brooklyn sahilindeki iskelelerde yürüyün. Adres: Greenpoint Bulvarı’nın Sonu, Greenpoint Bushwick Giriş Parkı

Williamsburg’daki WNYC Transmitter Parkı’nın tam altında, deniz kıyısındaki büyük yeşil alan, gösterileri izlemeden önce size farklı bir gün sunabilir. Bu alan barlar ve bira fabrikaları ile çevrili ve burada farklı etkinlikler izleyebilirsiniz. Adres: Williamsburg, Kuzey Dokuzuncu ve Kuzey 12. caddeler arasında Kent Caddesi’ne girin.

Kaynak: abdpostcom

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz