- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDFloyd'un ölümüne yardım etmekten yargılanan eski polis suçunu kabul etti

Floyd’un ölümüne yardım etmekten yargılanan eski polis suçunu kabul etti

- Advertisement -spot_img
Minnesota eyaletinde siyahi George Floyd’un ensesine dizi ile basarak ölümüne neden olan eski polis memuru Derek Chauvin’in yanında bulunan 3 eski polis memurundan Thomas Lane, suçlu olduğunu kabul etti.

Savcılıkla vardığı anlaşma gereği, Lane hakkında eyalet tarafından açılan 2. derece kasıtsız cinayete yardım ve yataklık suçlamasının düşeceği, buna karşılık olarak da Lane’nin 3 yıl hapis yatmasının beklendiği kaydedildi.

Lane’nin yanında bulunan diğer eski polis memurları siyahi J. Alexander Kueng ve Asya kökenli Tou Thao’nun da aynı suçlamadan haziranda hakim karşısına çıkacağı aktarıldı.

George Floyd’un ensesine dizi ile basarak ölümüne neden olan eski polis memuru Chauvin’in yanında bulunan 3 eski polis memuru, şubat ayında görevlerini suiistimal etmekten dolayı ölümle sonuçlanan federal sivil hakları ihlal davasında yargılanmıştı.

St. Paul şehrinde görülen ve yaklaşık bir ay süren dava sonunda jüri heyeti, Thao, Kueng ve Lane’nin, Floyd’un sivil haklarını ihlal ettiğine karar vermişti.

Kaynak: AA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz