- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDAmerikan Merkez Bankası, 50 baz puanlık artırıma giderek politika faizini yüzde 1...

Amerikan Merkez Bankası, 50 baz puanlık artırıma giderek politika faizini yüzde 1 seviyesine yükseltti

- Advertisement -spot_img
ABD Merkez Bankası’nın (Fed) mayıs ayı toplantısında 50 baz puanlık faiz artırımına gidildi. Böylelikle 2000 yılından bu yana ilk kez 50 baz puanlık bir faiz artırımına gidilmiş oldu. Analistler, FED’in 75 veya 100 baz puanlık faiz artırımı yapabileceğini de aktarıyordu ancak bu ihtimaller gerçekleşmedi. FED’in Haziran’da da 50 baz puanlık faiz artırımına gideceği belirtiliyor.

Amerikan Merkez Bankası(FED) piyasaların dört gözle beklediği faiz kararını açıkladı. FED, 22 yıl aradan sonra 50 baz puanlık faiz artırımına giderek piyasaların beklediği yönde bir karar verdi. FED’in 100 baz puanlık faiz artırabileceği de ihtimaller arasında yer alıyordu. Fakat FED, 50 puanlık artışı yeterli gördü. Bu kararla birlikte politika faiz oranı da yüzde 1 seviyesine çıkmış oldu.

Son kararını alırken FED yılın geri kalanı için de 6 faiz artışı yönünde sinyal vermişti. Noktasal grafikte 2022 sonu faiz öngörüsü yüzde 1.9 olurken, 2023 yılı için yüzde 2.8 olarak belirlendi. Bunun yanında bir önceki toplantının karar tutanağında FED yetkililerinin sonraki toplantılarda 50 baz puanlık artırımların uygun olacağını söylediği görüldü.

Haberler.com

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz