- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDTrump, günlük 10 bin dolarlık ceza için temyize başvurdu

Trump, günlük 10 bin dolarlık ceza için temyize başvurdu

- Advertisement -spot_img
Eski ABD Başkanı Donald Trump, New York yargıcının mahkeme celbini cevapsız bırakmaktan dolayı hakkında verdiği günlük 10 bin dolar “sivil itaatsizlik” cezası kararı için temyize başvurdu

Temyiz başvurusunun Trump’ın avukatı Alina Habba tarafından mahkemeye telgrafla gönderildiği belirtildi.

Trump’ın, söz konusu başvuru sonuçlanana kadar, dün başlayan günlük 10 bin dolar sivil itaatsizlik cezasını ödemek zorunda kalmayacağı kaydedildi.

New York Başsavcısı Letitia James ise yazılı açıklamasında temyiz başvurusunu eleştirerek, “Yargıcın kararı ortada. Ancak daha önce de gördüğümüz bu oyunlar Trump ve organizasyonu hakkındaki soruşturmamızı durdurmayacak.” ifadesini kullandı.

Manhattan Yüksek Mahkemesi Yargıcı Arthur Engoron, 25 Nisan’da, Başsavcı Letitia James’in talep ettiği belgeleri vermemek için ayak sürüyen Trump’ın hareketini itaatsizlik sayarak mahkemeye cevap vermediği her gün için 10 bin dolar ceza ödemesine karar vermişti.

James 7 Nisan’da, aile şirketi hakkındaki davayla ilgili mahkemenin istediği belgeleri teslim etmeyen Trump’ın sivil itaatsizlik ve mahkeme emrine uymadığı iddiasıyla yargılanıp para cezasına çarptırılmasını istemişti.

Geçen hafta Trump’ın avukatı Alina Habba mahkemeye sunduğu dosyada, Mahkeme celbine uygun herhangi bir belgenin bulunmadığını ifade etmişti.

Kaynak: The Anatolia Post

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz