- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDTexas'ta Karaya Vuran Yunus İnsanların Taciziyle Öldü

Texas’ta Karaya Vuran Yunus İnsanların Taciziyle Öldü

- Advertisement -spot_img
Amerika Birleşik Devletleri’nin Texas eyaletinin sahilinde karaya vuran hasta bir yunus, plaj sakinlerinin hayvanla birlikte yüzmek için denize iteklemeleri ve üzerine binmeleri nedeniyle öldü.

 

Korkunç olayda, Texas sahilinde mahsur kalan canlı bir yunus, kalabalığın hayvanı ‘taciz etmesi’ ve üzerine binmeye çalışmasından sonra öldü.

Kâr amacı gütmeyen bir grup olan Texas Marine Mammal Stranding Network, Twitter’da yaptığı açıklamada; olayın, Pazar günü hasta bir yunusun Quintana Plajı’nda kıyıya vurduğu ve plaj sakinlerinin hayvanla yüzmeye ve onu denize geri itmeye çalıştığı sırada gerçekleştiğini yazdı.

Açıklamanın devamında, yunusun ‘kalabalığın içinde mahsur kaldığı ve kurtarma ekipleri olay yerine varmadan önce öldüğü” belirtildi.

Sosyal medya paylaşımına göre, dişi yunus Texas sahilinde mahsur kaldı ama hala hayattaydı. Ancak sahile gidenler yunusu denize ittiler ve onunla birlikte yüzerek üzerine binmeye çalıştılar. Kâr amacı gütmeyen grup, bu tür tacizin vahşi yunus üzerinde aşırı strese neden olabileceğini, bunun da onlarla etkileşime giren insanlar için tehlikeli olduğunu ve yasa dışı olduğunu, suçlu bulunurlarsa para ve hapis cezası ile cezalandırılabileceklerini söyledi.

Grup, sahil sakinlerine canlı yunusları veya balinaları denize geri itmemelerini ve hayvanı nasıl kurtaracaklarını ve sabit tutacaklarını öğrenmek için hemen yardım hattını aramalarını istedi. Gönderide, “Canlı bir yunus veya balina Texas’ta karaya vurursa, lütfen hayvanı denize itmeyin, yüzmeye veya onlarla etkileşime girmeye çalışmayın, etrafını kalabalıklaştırmayın” denildi.

Ayrıca, Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi’nin (NOAA) tehlike altındaki deniz yaşamıyla ilgili yönergelerine göre, yunusları taciz eden kişilerin 11.000 dolar para cezasına çarptırılabileceğini ve bir yıla kadar hapis cezası alabileceklerini bilmeleri gerekir. NOAA’nın yönergeleri, vahşi deniz hayvanlarını beslemenin veya taciz etmenin yasa dışı olduğunu söyledi. Ayrıca, bu hayvanların sağlığı ve esenliği ile kendi güvenliğiniz için onları yalnızca en az 150 fit mesafeden gözlemleyin.

Haber kaynak: ABDPOST.COM
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz