- Advertisement -spot_img
Ana SayfaKRİPTO DÖVİZABD yasadışı internet etkinliğine bağlı yaklaşık 34 milyon dolarlık kripto para birimine...

ABD yasadışı internet etkinliğine bağlı yaklaşık 34 milyon dolarlık kripto para birimine başarıyla el koydu

- Advertisement -spot_img
ABD’de, şimdiye kadar açılan en büyük kripto para müsadere davalarından birinde, yasadışı internet etkinliğine bağlı yaklaşık 34 milyon dolarlık kripto para birimine başarıyla el koydu.

ABD Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, kolluk kuvvetleri “TORnado Operasyonu” kapsamında, siber saldırı sonucu elde ettiği 100 binden fazla yasa dışı ürünün satışını yapmak için çevrimiçi bir takma ad kullanan Güney Floridalı bir bilgisayar korsanını belirledi.

Hackerın, HBO, Netflix ve Uber gibi popüler hizmet uygulamalarının kullanıcılarına ait verileri de internette sattığı tespit edildi.

Açıklamada, bilgisayar korsanının, ele geçirdiği kullanıcı verilerini, TOR (The Onion Router) Ağını kullanarak Dark Web’te sattığı bilgisi paylaşıldı.

Soruşturma sonucunda, Güney Floridalı hackerın, federal kara para aklama yasalarını ihlal ederek bir kripto para birimini diğeriyle aklamak için sözde “tumbler” ve yasadışı Dark Web para aktarma hizmetlerini (“zincir atlama” adı verilen bir teknik) kullandığı ortaya çıkarıldı ve kolluk kuvvetleri, çeşitli kripto para cüzdanlarına el koydu.

Kaynak: The Anatolia Post

 
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz