- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDBiden benzin fiyatlarını düşürmek için harekete geçti: Etanol karışımlı benzinin satışına izin...

Biden benzin fiyatlarını düşürmek için harekete geçti: Etanol karışımlı benzinin satışına izin verilecek

- Advertisement -spot_img

ABD Başkanı Joe Biden, benzin fiyatlarını düşürmek için harekete geçti. Biden yaz aylarında yüzde 15 etanol karışımlı benzinin satışına izin verecek.

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden’ın benzin fiyatlarını düşürmek için “elinden gelen her şeyi yapmaya kararlı olduğunu” aktardı. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Biden yönetiminin yerli biyoyakıtların gelişimini teşvik etme stratejisinin kısa vadede Amerikalıların uygun fiyatlı yakıt seçeneklerini genişletmek ve fosil yakıtlara olan bağımlılığı azaltarak uzun vadede enerji bağımsızlığı sağlamak için kritik öneme sahip olduğu vurgulandı.

Yaz aylarında izin verilecek

Biden’ın yakıt arzını artırarak benzin fiyatlarını düşürme hedefine ulaşmak için yeni adımlar attığı belirtilen açıklamada, yüzde 15 etanol karışımı kullanan ve “E15” adı verilen benzinin bu yaz aylarında satışına izin verileceği kaydedildi. Açıklamada, E15’in yaz aylarında kullanıma sunulması için Çevre Koruma Ajansının (EPA) haziran başında ulusal bir acil durum muafiyeti yayınlamayı planladığı aktarıldı.

ABD’de kullanılan çoğu benzinin yüzde 10’a kadar etanol ile karıştırıldığı belirtiliyor. Yakıtta daha fazla etanolün sıcak havada duman oluşumuna daha fazla yol açabileceği endişeleriyle E15’in yaz mevsiminde kullanılmasına izin verilmediği kaydediliyor.

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz