- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD’de pide kuyruğu. New Jersey’lilere Ramazan pidesini sevdirdi

ABD’de pide kuyruğu. New Jersey’lilere Ramazan pidesini sevdirdi

- Advertisement -spot_img
1989’da turist olarak gittiği ABD’de fırın açan Kadir Taşkın, New Jersey’lilere Ramazan pidesini sevdirdi. Ramazan’da uzun pide kuyrukları olduğunu belirten Taşkın, Müslümanlar kadar Müslüman olmayanların da kuyruğa girdiğini söyledi.

1989’da turist olarak gittiği ABD’de girişimci olan Kadir Taşkın, New Jersey’de açtığı fırınla tüm Amerika’ya Türk lezzetlerini tanıtıyor. Ramazan pidesini ABD’lilere ‘Turkish pide’ adıyla sevdirdi.

Olumlu Dönüşler Aldık

Fırında en çok talep gören ürünün pide olduğunu söyleyen Taşkın, “Fırını açmadan önce gözlem yaptık. Yaptığımız gözlem sonucunda da bölgenin (Paterson) ekmek ve unlu mamulleri anlamında yetersiz olduğunu gördük. Biz de neden Türk ürünlerini burada da yapmıyoruz, dedik ve küçük bir seyyar tezgahla simit işine girdik. Eşimle beraber hamuru yoğurup onu simit ve açma yapıyorduk. Ardından Ramazan pidesini denedik. Çevreden çok fazla olumlu geri dönüş aldık. Bereketimiz varmış ki bugünlere kadar geldik” dedi.

Kuyruk Oluyor

Ramazan ayı geldiği için fırında yoğun pide kuyruklarının olduğunu belirten Taşkın, bu ayda Müslümanlar kadar Müslüman olmayanların da pide kuyruklarına girdiğini söyledi. Taşkın, “Fırınımızın bulunduğu bölgede çoğunluğu Müslümanlar oluşturuyor. Dolayısıyla bu ay fırınımızda uzun kuyruklar göreceğiz. Ramazan ayında 350 bin adetten fazla pide üretiyoruz” dedi.

Kaynak: Yeni Şafak

 
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz