- Advertisement -spot_img
Ana SayfaSEYAHATApple Watch’u arabasına taktıktan sonra kız arkadaşını takip etmekten tutuklandı

Apple Watch’u arabasına taktıktan sonra kız arkadaşını takip etmekten tutuklandı

- Advertisement -spot_img

Tennessee, Nashville’de bir adam, polisin kız arkadaşının nerede olduğunu takip etmek için arabasına bir Apple Watch taktığını bulmasının ardından tutuklandı. 

29 yaşındaki Lawrence Welch, Cuma günü elektronik takip cihazını ortağının arabasına taktığı için tutuklandı ve polis tarafından suçlandı.

Bay Welch’in ortağı, kendisine karşı birçok kez ölüm tehditleri savurduğunu iddia ettiği erkek arkadaşından korunmak için daha önce sıkça gittiği merkeze gitmişti.

Polis merkeze geldiğinde, Bay Welch’in dışarıda kız arkadaşını beklemek yerine arabasının arkasına tünediğini ve direksiyona yakın bir şeyi teftiş ettiğini fark ettiler. İşte o zaman, Bay Welch’in konum tabanlı hizmet uygulaması Life36’yı yüklediği ve bilmediği partnerini izlemek için kendi telefonuyla senkronize ettiği Apple Watch’u keşfettiler.

Kurban polise, çiftin uygulamayı daha önce birbirlerinin nerede olduklarını takip etmek için kullandığını, ancak bildiği kadarıyla sadece telefonuna yüklendiğini ve Aile Güvenliği Merkezine gitmeden önce her zaman devre dışı bırakmak için bir not aldığını söyledi. koruma hizmetlerini arayın.

WSMV, mahkeme kayıtlarına göre, 29 yaşındaki adamın Temmuz 2021’de meydana gelen ve geçen Aralık ayında tutuklanmasına neden olan olaylardan halihazırda iki ayrı ev içi saldırı suçlamasıyla karşı karşıya olduğunu bildirdi.

Apple kısa süre önce, AirTag adlı izleme cihazı olan Silikon Vadisi devi tarafından patentli ayrı bir teknoloji parçası etrafında güvenliğini artırmak zorunda kaldı.

Piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra, izleme cihazı tarafından tartışmalı bir şekilde kötüye kullanılmaya başlandı. Takipçiler ve hırsızlar, şirketten iki casusluk önleme özelliği içeren bir güvenlik güncellemesi yayınlamasını istedi. İlk güncelleme, iPhone kullanıcılarının “bilinmeyen bir AirTag yanlarında hareket ettiğinde otomatik olarak uyarılmasına” ve ikincisi “sahibinden önemli bir süre ayrı kaldıklarında ses çıkarmasına” izin verdi.

Kaynak: Habertava

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz