- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDAmerikalı doktor, kendi kızını Ukrayna’dan kurtarmak zorunda kalan ABD hükümetini sertçe eleştirdi

Amerikalı doktor, kendi kızını Ukrayna’dan kurtarmak zorunda kalan ABD hükümetini sertçe eleştirdi

- Advertisement -spot_img

Massachusetts’li 19 yaşındaki bir kadının ailesi ve 9 aylık bebeği, sonunda savaşın parçaladığı Ukrayna’dan çıkmayı başardı. 

Massachusettsli ebeveynler Dr Deborah Hubbard ve Dr William Hubbard, 2018’den beri Kiev’de prestijli bir dans okulunda okuyan kızları Aislinn Hubbard’ın savaşan ülkeyle paylaşılan Slovakya sınırını geçmeye çalıştığını, ancak başaramadıklarını söylüyorlar. ajanlar oğlunun doğum belgesini görmek istedi.

WCVB rapor edildi Dr Hubbard, kızı ve torunu dağlarda saatlerce yürüyüş yaptıktan sonra Slovakya’ya geçebildiler. Aileyi tahliye etmeye çalışma süreci, bir dizi bürokratik aksilikten sonra nihayetinde haftalar aldı.

Aile daha önce sınırı geçmekte zorluk çekmişti. Genç anne, devam eden pandeminin bir yan ürünü olan evde doğum yaptığı ve oğlu Seraphim’i doğurduktan hemen sonra işgalci bir ordudan ülkeden kaçmayı beklemediği için, gerekli belgeleri hala temin etmemişti. (pasaport veya doğum belgesi) bebeğiyle seyahat etmek için.

Seraphim’in Ukraynalı babası, hükümetin 18-60 yaş arasındaki tüm erkeklerin ülkeyi terk etmesini yasakladığı için ülkeyi terk etmesine izin verilmiyor.

Slovak sınırında Boston.com, Hubbard’ın oğlunun, kendisinin ve ailesinin insan kaçakçılığı konusunda endişe duyduğuna inandıkları şeyden kollarından koparttığını bildirdi.

Bayan Hubbard’ın babası Dr William Hubbard, bu kabus gibi deneyim ortaya çıktığında neyse ki genç kadınla birlikteydi. Son zamanlarda kızının ve torununun ülke dışına çıkarılmasına yardımcı olmak için Doğu Avrupa ülkesine gitmişti.

Oğlan daha sonra ona geri döndü, ancak ancak o ancak kendisinin ve oğlunun evde doğdukları fotoğrafları göstermenin dayanılmaz derecede alçaltıcı deneyimini yaşadıktan sonra.

Babası, Boston.com ile yaptığı bir röportajda, bir askeri kamptaki çile sırasında nasıl geçici olarak gözaltına alındığını ve hatta DNA testleri artı ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan, davalarını desteklemek için çocuğun kimliğini doğrulayan bir mektup sunmuş olduğunu açıkladı.

“Bizi gözaltına aldılar, bebeği kızımdan ayırdılar ve sorguya çektiler. Polisler kızımı bir doğum hastanesine getirdiler, sonra bebeği bize geri verdiler” dedi. com.

“Umurlarında değil,” dedi Dr Hubbard.

Salgının zirvesi sırasında Seraphim’i doğuran Bayan Hubbard’a, ebeveynleri ve ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim artmaya başladığında ülkeden kaçmayı kolaylaştırmak için bir DNA testi sonucu alması tavsiye edilmişti.

Senatör Ed Markey’in ofisi Hubbards davasının farkında ama Massachusetts senatörünün bir sözcüsü aktif olarak ilgilendikleri bir dava hakkında Boston.com’a herhangi bir ayrıntı vermeyi reddetti.

“Ofisimiz, kurucu vaka çalışmalarıyla ilgili ayrıntılar hakkında yorum yapmıyor. Rep Lori Trahan’ın sözcüsü Francis Grubar, Boston.com’a verdiği demeçte, Dr Hubbard ile temas halindeyiz ve ona ve ailesine elimizden gelen her şekilde yardımcı olmak için çalışıyoruz” dedi.

Aislinn Hubbard’ın Fitchburg’da cepheyi arkada tutan annesi, yerel haber kuruluşuna Ukraynalı yetkililerin bir noktada 19 yaşındaki çocuğun devam etmesine izin vermeyi teklif ettiğini, ancak oğlunu geride bırakmak zorunda kalacağını söyledi.

Ailenin kızlarını ve torunlarını zor durumdaki bölgeden almak için yaptığı harcamalar, kaçmaya çalıştıkları haftaların bir aya uzamaya başlamasıyla artmaya başlıyor. Dr Hubbard tarafından başlatılan bir Go Fund Me kampanyası, Pazartesi itibariyle 50.000 $ (38.000 £) hedefinden 14.000 $ ‘dan (10.640 £) fazlasını getirdi.

Fonların, mahkeme masrafları, ulaşım, acil konut ve Seraphim için ailenin Kiev’deki dairesinde bırakılan oyun parkı gibi ev eşyalarının değiştirilmesi maliyetlerinin dengelenmesine yardımcı olması amaçlanıyor.

Kaynak: WCVB / Habertava

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz