- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD’de anket: Trump olsaydı Putin Ukrayna’yı işgal edemezdi

ABD’de anket: Trump olsaydı Putin Ukrayna’yı işgal edemezdi

- Advertisement -spot_img
Amerikalı seçmenlerin yüzde 62’si, eski başkan Donald Trump hala görev başında olsaydı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’yı işgal edemeyeceğini düşünüyor

The Hill’de yer alan haberde, Harvard Amerikan Siyasi Araştırmalar Merkezi (CAPS)-Harris Anket tarafından dün yayınlanan sonuçlara göre, ankete katılanların yüzde 62’sinin, Trump başkan olsaydı, Putin’in Ukrayna’ya karşı hareket etmeyeceğine inandığını ortaya koydu.

Demokratların ve Cumhuriyetçilerin cevaplarına kesin olarak bakıldığında, Cumhuriyetçilerin yüzde 85’i ve Demokratların yüzde 38’i bu şekilde cevap verdi.

Ankete katılanların yüzde 38’i, Trump başkan olsaydı bile, Putin’in Ukrayna’yı işgal edeceğine inanıyor.

Amerikalıların yüzde 59’u, Putin’in Ukrayna yönetiminde zayıflık gördüğü için bu askeri harekata karar verdiğini düşünüyor.

Katılımcıların yüzde 41’i, Putin’in Ukrayna’yı işgal etme kararında Joe Biden’ın bir etken olmadığını söyledi.

Rusya’nın çarşamba günü geç saatlerde Ukrayna’yı işgal etmesinden kısa bir süre sonra, Başkan Biden, “haksız bir saldırı” olarak nitelendirdiği Rus askeri müdahalesini kınadı ve Ukrayna ile dayanışma içinde olduğunu dile getirdi.

Beyaz Saray’dan dün yapılan açıklamada, Rus finans kurumlarına, oligarklar ve ailelerine, Kuzey Akım 2 projesini yapan Nord Stream 2 AG’ye, Rusya Başkanı Putin ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’a yaptırım uygulanacağı açıklandı.

Ancak Biden yönetimi, Ukraynalı yetkililerin ve bazı ABD’li senatörlerin çağrılarına rağmen, Rusya’yı uluslararası bankacılık sisteminden (SWIFT) atma çağrılarına direndi.

Anket, Biden’ın son aylarda düşük çıkan seçmen desteği oranları ile aynı zamana denk geldi.

Biden göreve geldiğinden beri, devam eden bir COVID-19 salgını, Afganistan’dan kaotik bir tahliye, Demokratlar arasında, yönetimin yasama gündemi üzerindeki iç çekişme ve şimdi de Ukrayna’nın işgali dahil olmak üzere, çok sayıda sorunla uğraşmak zorunda kalıyor.

Kaynak: The Anatolia Post

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz