- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD Başkanı Joe Biden, Rusya’ya yönelik uygulanacak yaptırımları açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’ya yönelik uygulanacak yaptırımları açıkladı.

- Advertisement -spot_img

Biden, Rus ekonomisine hem kısa vadede hem de uzun vadede zarar verecek yaptırımlar uygulayacaklarını belirterek, “G7 liderleriyle anlaşmaya vardık. Rusya’nın Dolar, Euro, Sterlin ve Yen ile ticaret yapma kabiliyetini kısıtlayacağız” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali üzerine Rusya’ya uygulanacak yaptırımlar hakkında bu akşam basın toplantısı yaptı. Biden’ın basın toplantısından öne çıkan başlıklar şöyle:

YAPTIRIMLAR UZUN VADEDE ETKİYİ EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARMAK İÇİN TASARLANDI

Uygulanacak yaptırımların hem anında hem de uzun vadede etki edeceğini söyleyen Biden, “Yaptırımları, Rusya üzerindeki uzun vadeli etkiyi en üst düzeye çıkarmak, ABD ve müttefiklerinin üzerindeki etkiyi en aza indirmek için maksatlı olarak tasarladık” dedi.

4 BÜYÜK RUS BANKASINA YAPTIRIM: 1 TRİLYON DOLARDAN FAZLA VARLIK DONDURULDU

Joe Biden, içlerinde Rusya’nın en büyük ikinci bankası VTB de bulunan dört Rus bankasına yaptırım uygulayacaklarını açıkladı. Biden, dört Rus bankasının ABD’de 1 trilyon dolardan fazla varlıkları olduğunu ve bunların dondurulduğunu söyledi.

RUSYA’NIN DOLAR, EURO, STERLİN VE YEN CİNSİNDEN TİCARET KABİLİYETİ KISITLANACAK

Biden, G7 Liderleriyle görüştüğünü ve Rusya’nın Dolar, Euro, Sterlin ve Yen ile ticaret yapma kabiliyetini kısıtlayacaklarını aktardı.

YAPTIRIM KARARLARI ANINDA ETKİ GÖSTERDİ

Biden, saldırı sonrası Rus borsası ve Rus rublesi hakkında “Eylemlerimizin sonucunda Rusya para birimi Ruble, erken saatlerde şimdiye kadarki en düşük seviyesine ulaştı. Rusya borsası bugün çakıldı ve Rusya hükümetinin borçlanma faizi yüzde 15’in üzerine çıktı” değerlendirmesini yaptı.

ENERJİ ARZI TAKİP EDİLİYOR

Rusya kaynaklı olası kesintilere karşı enerji arzını her an takip ettiklerini belirten Biden, büyük üretici ve tüketicilerle küresel enerji kaynaklarını güvence altına alma konusunda koordinasyonda bulunduklarını belirtti. Biden, ihtiyaç durumunda ilave petrol üretimini serbest bırakacağını söyledi.

SWİFT YAPTIRIMI HER ZAMAN SEÇENEKLER ARASINDA

Joe Biden, Rusya’nın SWIFT sisteminden çıkarılmasının her zaman seçenekler arasında olduğunu fakat şu an bazı Avrupalı müttefiklerin buna karşı olduğunu açıkladı.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz