- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD Başkanı Biden: Rusya, Ukrayna'ya saldırı planlıyor

ABD Başkanı Biden: Rusya, Ukrayna’ya saldırı planlıyor

- Advertisement -spot_img
Rusya ve Ukrayna arasındaki kriz gün geçtikçe artıyor. Son olarak ABD Başkanı Biden, Putin’in Ukrayna’ya saldırı planladığına inandığını söyledi. Biden böyle bir saldırı olması durumunda Rusya’ya kapsamlı yaptırım uygulanabileceğini ifade etti.

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da yaptığı basın toplantısında Ukrayna krizinde yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Son günlerde, Rusya destekli güçlerin ciddi ateşkes ihlallerini görüyoruz” diyen Biden, bu güçlerin Donbass’ta yapılan saldırıların suçunu Ukrayna’ya attığını savundu.

Biden, Rusya’nın çok ciddi anlamda dezenformasyon kampanyası da yürüttüğünü vurgulayarak, bunların hepsinin Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmak için ürettiği bahaneler olduğunu söyledi.

“Rusya’nın Kiev’i hedef alma planı var”

Rusya’nın şu anda Ukrayna ve Belarus sınırında ve Karadeniz’de 150 bin askeri olduğuna işaret eden Biden, “Rusya’nın gelecek haftalarda saldıracağına inanmak için nedenlerimiz var. 2,8 milyon masum insanın yaşadığı Ukrayna’nın başkenti Kiev’in de hedef alınacağına inanıyoruz” dedi.

Biden bir gazetecinin, “Putin’in Ukrayna’yı işgal etmeye karar verdiğine inanıyor musunuz?” sorusuna ise “Evet, şu anda Putin’in buna karar verdiğine inanıyorum” yanıtını verdi.

Kaynak: TRT Haber, AA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz