- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDPoint Comfort açıklarında kopan buz kütlesinde mahsur kalan 27 kişi kurtarıldı

Point Comfort açıklarında kopan buz kütlesinde mahsur kalan 27 kişi kurtarıldı

- Advertisement -spot_img

Wisconsin eyaletinde Green Bay’deki Point Comfort açıklarında yüzen büyük bir buz kütlesi üzerinde mahsur kalan en az 27 kişi kurtarıldı

8 Ocak Cumartesi günü sabahın erken saatlerinde yaşanan olayda Point Comfort’un kıyı şeridinden büyük bir buz parçası kırıldı. Brown County Şerif Ofisi buz parçasının üzerinde çok sayıda insanın mahsur kaldığına dair ihbar alınca olaya müdahale edildi ve yaklaşık iki saat içinde yüzen buzda mahsur kalanlar yara almadan kurtarıldı.

Şerif ofisi açıklamasında, “Buz kütlesinin kopmasından kısa bir süre önce körfezden geçen bir mavnanın buzun kırılmasına katkıda bulunmuş olabileceği” tahminine yer verildi. 

Kıyıdan 1 mil açıkta

Yüzen buz kütlesinin kıyıdan yaklaşık bir mil uzakta olduğu belirtildi. Buz kütlesinin sabit görünmesine rağmen açık su hareketlerinden çatlamaya başladığı ifade edildi. 

Bir görgü tanığı, “Ateş ediliyor gibi ses duyduk. Baktığımızda birkaç kişi buz kütlesinin koparak yüzmeye başladığını söyleyip, bağırıyordu” diye konuştu.

Olayın meydana geldiği yer ABD’nin kuzeyinde Kanada sınırına yakın bölgede bulunuyor. Green Bay’ın kıyısında bulunduğu Michigan Gölü yüzeyi, kışın sert geçtiği dönemlerde büyük ölçüde buzla kaplanıyor.

Kaynak: The Anatolia Post

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz