- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABD15 yaşındaki çocuk, Nevada Üniversitesi'nden dereceyle mezun oldu

15 yaşındaki çocuk, Nevada Üniversitesi’nden dereceyle mezun oldu

- Advertisement -spot_img

Genç yaşta ulaşılan başarı hikayelerine bir yenisini Jack Rico ekledi. ABD’de yaşayan Rico, 15 yaşında Nevada Üniversitesi’ni (UNLV) onur derecesiyle bitirerek üniversitenin en genç mezunlarından biri oldu.

ABD’de Jack Rico isimli 15 yaşındaki öğrenci, Las Vegas’taki Nevada Üniversitesi’nin Tarih bölümünden 3.78 not ortalaması ile mezun oldu.

Okulun Facebook sayfasında yapılan paylaşımda Jack, ‘UNLV’nin en genç mezunlarından biri’ olarak anıldı.

Jack’in annesi Ru Andrade, Fox News’e verdiği demeçte “Bu yolculukta onun yanında olmak çok şaşırtıcıydı. Beynine çok fazla ilgi gösterdiğini biliyorum. Açıkçası onunla gurur duyuyoruz çünkü istediği buydu. Bence o en tatlı çocuk. Bir kez bile başı belaya girmedi. Otizmli bir kız kardeşi var ve birlikte harikalar” dedi.

Andrade, Jack’e 4 yıl evde eğitim verdiğini ve 11 yaşına kadar, bilmediği bilgileri ona öğretmeye çabaladığını söyleyerek, “Sahip olduğum her şeyi verdim. O benden daha akıllıydı” ifadelerini kullandı.

Fullerton Koleji’nin özel bir eğitim fırsatı sunduğunu öğrenen anne Andrade, oğlunu buraya kaydettirdi. Yerleştirme sınavını geçen Jack, liseye gitmek yerine üniversite düzeyindeki derslere kaydoldu. 2 yıl içinde tarih, sosyal davranış, sanat ve sosyal bilimler alanlarında birer tane olmak üzere 4 ön lisans derecesi aldı.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz