- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDVali Kathy Hochul: New York’ta 28 bin yeni Kovid-19 vakası saptandı

Vali Kathy Hochul: New York’ta 28 bin yeni Kovid-19 vakası saptandı

- Advertisement -spot_img

New York Valisi Kathy Hochul düzenlediği basın toplantısında, New York’ta dün rekor düzeyde 28 bin yeni Kovid-19 vakası bildirildiğini, ancak hastaneye yatış oranlarında artış olmadığını açıkladı

Hochul, şu anda eyalet çapında Kovid-19’a yakalanarak hastaneye yatırılan 4 bin 452 kişi olduğunu ve Nisan 2020’de 14 bin olan rakamın, yaklaşık üçte iki daha az olduğunu duyurdu.

Hochul, Buffalo’daki brifingde, New York’taki yüksek aşılama oranı ve görünüşe göre semptomları daha hafif seyreden Omicron varyantının daha az ciddi vakaya yol açtığı için, eyalet sağlık sisteminin bunalmadığını söyledi.

“Bu virüs dikey gidiyor, düz gidiyor,” diyen vali, devletin şu anda önceki dalgalara göre daha hazırlıklı olduğunu sözlerine ekledi.

Hochul, devletin yakında 36 milyon ücretsiz Kovid-19 testi yaptıracağını ve 26 milyon testlik ek bir siparişin açıklandığını söyledi. Ayrıca, 27 Aralık’tan itibaren Times Meydanı da dahil olmak üzere, bazı MTA istasyonlarında geçici olarak test yapılacağını ifade etti.

Yetkililer, New York’un salı günü yaklaşık 9 bin 500 enfeksiyonla en yüksek yedi günlük günlük vaka ortalamasını kaydettiğini belirtti.

Şu anda New York City devlet hastanesinde 54 kişi bulunuyor. Bu rakam Mart 2020’de 970 idi. NYC Sağlık ve Hastaneler şefi Mitch Katz dün yaptığı açıklamada, bu sayının birkaç hafta önce şehir hastanelerinde yaklaşık 20’den düşük bir seviyede olmasına kıyasla, vakalardaki sıçramaya oranla küçük bir artış olduğunu söyledi.

Vali Hochul, “Beni geceleri uyutmayan enfekte insan sayısı değil, hastanedeki sayıdır” dedi.

Hochul, vakalar eyalet çapında artmasına rağmen, Şükran Günü sonrası dalgalanmanın olduğu New York’un batısında azaldığını söyledi. Vali, dün Başkan Biden ile telefonda konuştuğunu ve kendisinin yardım ve destek önerdiğini söyledi.

Belediye Başkanı Bill de Blasio da dün yaptığı açıklamada, kentin test kapasitesinin günde yaklaşık 180 bin olduğunu ve bunun yaklaşık dörtte birinin belediye tarafından işletilen sahalarda uygulandığını belirtti.

ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, hükümetten New York’a 100 mobil Kovid-19 test sahası göndermesini istedi.

Schumer, de Blasio’nun basın toplantısında yaptığı konuşmada, “Bunu en kısa zamanda yapmak için FEMA’ya ihtiyacımız var” dedi.

Kaynak: Anatolia Post

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz