- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDNew York’ta Omicron alarmı: Bunu daha önce hiç görmemiştik!

New York’ta Omicron alarmı: Bunu daha önce hiç görmemiştik!

- Advertisement -spot_img

New York’un üst düzey yetkilileri, pozitiflik oranlarının yükselmesi ve omicron varyantının yarattığı korkuların artmasıyla, Kovid-19’a karşı mücadelede yeni önlemler alınacağını açıkladı

The Hill’de yer alan habere göre, Belediye Başkanı Bill de Blasio bir basın toplantısında, koronavirüs vakalarındaki artışla mücadele için altı adımdan oluşan bir yaklaşımı paylaştı. Yeni önlemler arasında diğerlerinin yanı sıra, 1 milyon tıbbi sınıf KN95 maskesinin ve 500 bin hızlı testin halka dağıtılması yer alıyor.

De Blasio, aşı ve maske yönergelerine uyumu sağlamak için, bölge işletmelerinin yerinde denetimlerinin artırılacağını söyledi.

NY1.com’un bildirdiğine göre, şehirde ayrıca beş yeni test sitesi açılacak ve mobil test araçlarının sayısı artırılacak.

NY1’e konuşan belediye sağlık komiseri Dave Chokshi, aşıların virüse karşı korunmanın en iyi yolu olmaya devam ettiğini, takviye aşıların bir öncelik olduğunu söyledi. Chokshi, “Gerçekler çok açık. Her yeni varyant, aşılanmayı çok daha önemli hale getiriyor” dedi.

Vakalar 3 günde 2 kat arttı

New York, tatil öncesi vakalarda omikron tarafından körüklenen bir artışla karşı karşıya.

Varma, “Bunu New York’ta daha önce hiç görmemiştik. Test pozitifliği üç gün içinde ikiye katlanıyor” ifadesini kullandı.

Son araştırmalar, Güney Afrika kökenli omikronun, önceki koronavirüs varyantlarından 70 kat daha hızlı bulaştığını gösteriyor. 

Kaynak: The Anatolia Post

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz