- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD'de aşıyı reddeden 27 askerin görevine son verildi

ABD’de aşıyı reddeden 27 askerin görevine son verildi

- Advertisement -spot_img

ABD Hava Kuvvetlerinde görevli 27 askerin koronavirüs aşısını reddettiği için görevine son verildiği açıklandı. Askerler, Biden’ın aşı zorunluluğu yasası nedeniyle işine son verilen ilk askerler oldu.

Hava Kuvvetleri sözcüsü Ann Stefanek, aşı olabilecekleri son tarihi kaçırdığı için  kuvvetten terhis edilen 27 havacının “daha ​​genç, daha düşük rütbeli personel” olduğunu ve ilk askerlik dönemlerini hizmet ettiklerini söyledi.

ABD ordusunda görevden dini ve tıbbi muafiyet talep eden diğerlerinin aksine, görevden alınan havacıların herhangi bir muafiyet talep etmediğini iddia etti.

Tahliye gerekçeleri resmi olarak emre itaatsizlikti, resmi gerekçenin kullanılıp kullanılmasığına dair bir açıklama yapılmadı.

Raporlar, 40 bine kadar ABD askeri personelinin COVID-19’a karşı aşılamayı reddettiğini veya muafiyet istediğini gösteriyor. 

Bu birliklerin kabaca yüzde 3’üne denk geliyor.

New York Times’a göre, tıbbi nedenlerle ordudan ayrılanlar da dahil olmak üzere bazı muafiyetler verilmiş olsa da, dini gerekçeyle bir muafiyet isteyenlerin taleplerinin şu ana kadar reddedildiği görüldü.

Kaynak: Russian Today

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz