ABD ve İsrail’in başlattığı İran Savaşı’nda üçüncü güne girildi. ABD Başkanı Trump operasyonun 4 hafta kadar sürebileceğini ifade ederken İran Kızılayı, saldırıların başladığı günden beri hayatını kaybedenlerin sayısının 555’e yükseldiğini açıkladı.
ABD ve İran arasında günlerdir devam eden gerilim ve Cenevre’de sürdürülen diplomasi çalışmaları, cumartesi sabahı İsrail’in İran’ı vurmasıyla sonuçlandı. Saldırıların ardından İran da bölgedeki ABD üslerini hedef aldı. Karşılıklı saldırıların üçüncü gününde Lübnan Hizbullahı’da saldırılara dahil oldu İsrail’i hedef aldı, İsrail de Beyrut’a saldırdı. İsrail ordusu, Lübnan’a kara harekatı seçeneğini değerlendirdiklerini söyledi ve “Hizbullah lideri ortadan kaldırılmalı” dedi.
ÖLÜ SAYISI KORKUNÇ BOYUTLARA ULAŞTI
Tüm dünya bölgedeki gelişmeleri yakından takip ederken İran Kızılayı, saldırıların başladığı günden beri hayatını kaybedenlerin sayısının 555’e yükseldiğini açıkladı.
HASTANELER DOLUP TAŞIYOR
Yapılan açıklamada, saldırıların farklı bölgelerde etkili olduğu ve sağlık ekiplerinin yaralılara müdahalesinin sürdüğü belirtildi. Hastanelere çok sayıda yaralının sevk edildiği, durumun ciddiyetini koruduğu ifade edildi.
-Olgun Kızıltepe




