ABD Güney Saha Komutanlığı, Karayipler’de uyuşturucu taşıdığı öne sürülen bir tekneye saldırı düzenlendiğini açıkladı. Olayda 4 kişi öldü. Maduro, ABD halkına seslendiği konuşmasında ‘Güney Amerika’da yeni bir Gazze mi istiyorsunuz?’ ifadelerini kullanmıştı.
ABD Güney Saha Komutanlığı (SOUTHCOM), Karayipler’de uyuşturucu taşıdığı öne sürülen bir tekneye saldırı düzenlediğini ve teknede bulunan 4 kişinin öldüğünü açıkladı.
SOUTHCOM, ABD merkezli sosyal medya platformu X üzerinden, teknedeki saldırının anını gösteren görüntüleri paylaştı. Açıklamada, saldırının ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth’in talimatı doğrultusunda gerçekleştirildiği ve teknenin ABD tarafından “terör örgütü” olarak tanımlanan bir grup için faaliyet gösterdiği iddia edildi. Operasyonun uluslararası sularda düzenlendiği kaydedildi.
© Fotoğraf / SOUTHCOM Sosyal Medya




