- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDTEKNOFEST’in bu seneki adresi belli oldu! Elon Musk'ın etkinlik kapsamında Adana'ya gelmesi...

TEKNOFEST’in bu seneki adresi belli oldu! Elon Musk’ın etkinlik kapsamında Adana’ya gelmesi bekleniyor

- Advertisement -spot_img

Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST’in bu sene kapılarını açacağı şehir belli oldu. TEKNOFEST 2024, bu sene Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda düzenlenecek.

Geçtiğimiz yıl milyonlarca teknoloji tutkunu ve geleceğin bilim insanını ağırlamış TEKNOFEST, bu sene de teknoloji ve oyun meraklılarını konuk etmeye hazırlanıyor. Festivalin bu seneki adresi ise Adana olarak belirlendi. Festival, 2-6 Ekim tarihleri arasında Adana’daki Şakirpaşa Havalimanı’nda gerçekleşecek.

Milli Teknoloji Hamlesi’ni Türkiye’nin dört bir noktasına ulaştırma amacıyla yola çıkan TEKNOFEST, bu sene milyonlarca teknoloji tutkunu ve oyun meraklısı ziyaretçilerini Adana’daki Şakirpaşa Havalimanı’nda buluşturacak. Geçen sene olduğu gibi bu sene de hava gösterileri, bilim şovları, TEKNOFEST keşif oyunu, simülasyon deneyim alanları, eğitici atölyeler, paydaş ve sponsor markalara ait etkinlik stantları, sergiler, gösteriler, konserler gibi birbirinden farklı etkinlikler yer alacak.

Ayrıca TEKNOFEST kapsamında düzenlenecek yarışmacılara 30 milyon TL ödül ve 55 milyon TL’nin üzerinde malzeme desteği sağlanacak. TEKNOFEST 2024 kapsamında 46 ana kategori, 117 alt kategoride gerçekleşen teknoloji yarışmalarına bu yıl başvuruda bulunan 788 bin 161 takım ve 1 milyon 600 binden fazla yarışmacı en iyisi olmak için mücadele verecek.

ELON MUSK’IN DA KATILMASI BEKLENİYOR

Tesla ve SpaceX’in kurucusu ünlü multimilyoner ve teknoloji girişimcisi Elon Musk’ın da bu sene TEKNOFEST 2024’e katılması bekleniyor. Ünlü girişimci Musk, geçtiğimiz sene Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyarette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından TEKNOFEST’e davet edilmişti.

Elon Musk da X hesabı üzerinden TEKNOFEST’in olduğu görüntülerle birlikte bir ileti paylaşarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabet edeceğini ve TEKNOFEST 2024’e katılacağını söylemişti. Musk, TEKNOFEST’e bizzat katılmayı ve Türkiye’deki yatırım fırsatlarını görüşmeyi dört gözle beklediğine de dikkat çekmişti.

Kaynak: Haberankara

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz