Gülistan Doku soruşturmasında günlerdir gözaltında olan eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel adliyeye sevk edildi. Erzurum Adliyesi’ne getirilen ve günler sonra görüntülenen Sonel, delil karartmakla suçlanıyor.

Gülistan Doku soruşturması kapsamında Elazığ’da gözaltına alınan ve 17 Nisan’da sabah saatlerinde Erzurum’a getirilen eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in emniyetteki sorgusu bitti. Sonel Erzurum Adliyesine sevk edildi.
5 Ocak 2020’den bu yana kayıp olan Tunceli Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişim Bölümü 2. sınıf öğrencisi Gülistan Doku soruşturmasında cinayet şüphesiyle 7 ilde operasyonlar düzenlenmiş ve 11 kişi tutuklanmıştı.

ESKİ VALİ, ELAZIĞ’DA GÖZALTINA ALINMIŞTI
Soruşturma kapsamında oğlu Mustafa Türkay Sonel ve koruma polisi Ş.E.’de tutuklananlar arasında olan dönemin Tunceli Valisi Mülkiye Başmüfettişi Tuncay Sonel, İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alınmıştı. Daha sonra Elazığ’da bulunduğu tespit edilen Tuncay Sonel, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınarak, Erzurum’a sevk edilmişti.
SORGUSU 3 GÜN SÜRDÜ
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’nde ek gözaltı süresiyle beraber 3 gün sorgulanan Tuncay Sonel Erzurum Adliyesi’ne getirildi. Tuncay Sonel ile ilgili soruşturmayı ilgili mevzuat gereği Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı yürütüyor.
DELİLLERİ KARARTMAKLA SUÇLANIYOR
Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığından Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen yazıda, Sonel hakkında “Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme suçunu işlediğine ilişkin yeterli şüphe bulunduğu” belirtilmişti.
Gülistan Doku’nun kaybolmasına ilişkin, hakkında İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin talimatıyla soruşturma başlatılan Sonel, açığa alınmıştı.
Sonel, 13 Haziran 2017-9 Haziran 2020 arasında Tunceli’de görev yapmış ve 17 Nisan’da Elazığ’da gözaltına alınmıştı.




