- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDSakarya'dan Bilecik'e sıçrayan yangın büyüyor!

Sakarya’dan Bilecik’e sıçrayan yangın büyüyor!

- Advertisement -spot_img

Sakarya’nın Geyve ilçesinde başlayan ve Bilecik’e sıçrayan orman yangını 40 saattir sürüyor. Geniş bir alana yayılan orman yangını nedeniyle iki ilde toplam 6 köy boşaltıldı.

Alevler geceyi aydınlatırken D-650 Karayolu ulaşıma kapatıldı, yol kenarındaki bir akaryakıt istasyonu tedbir amacıyla boşaltıldı.

20 Temmuz günü akşam saat 17.00 sıralarında çıkan yangına, ilk andan itibaren ilgili tüm kurumlarla koordineli bir şekilde müdahale edildi. Yangının ikinci gününde ise söndürme çalışmalarına 12 helikopter ve 6 yangın söndürme uçağı ile havadan destek verilirken, karadan da çok sayıda arazöz ve iş makinesiyle personel yangını söndürmek için seferber oldu. Havanın kararmasıyla birlikte yangın söndürme çalışmaları karadan devam ediyor. Geniş bir alana yayılan yangını söndürmek için mücadele veren ekiplere vatandaşlar da destek veriyor. Aradan geçen yaklaşık 28 saatin sonunda bazı bölgelerde yeniden yangın başladı.

4 KÖY BOŞALTILDI

Öte yandan yangın rüzgarın etkisiyle Bilecik’e sıçradı. Bilecik’te tedbir amaçlı 4 köy boşaltıldı. D-650 Karayolu Osmaneli bölgesi trafiğe kapatıldı. Ulaşım eski yoldan sağlanıyor. Yangın söndürme çalışmaları karadan yoğun bir şekilde sürüyor.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz