- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABD9. Yargı Paketi TBMM'de!

9. Yargı Paketi TBMM’de!

- Advertisement -spot_img

Kadınlar, düzenlemenin yasalaşması durumunda kadınlar evlenmeden önceki soyadlarını yalnızca eşlerinin soyadlarıyla birlikte kullanabilecek.

AK Parti’nin TBMM’ye sunduğu 9. Yargı Paketi’ne göre kadınlar evlenmeden önceki soyadlarını tek başına kullanamayacaklar. Düzenlemenin yasalaşması halinde kadınlar yalnızca eşlerinin soyadı ile birlikte olmak şartı ile eski soyadlarını kullanmaya devam edebilecek

  1. Yargı Paketi AK Parti tarafından TBMM’ye sunuldu. Düzenlemenin yasalaşması durumunda kadınlar evlenmeden önceki soyadlarını yalnızca eşlerinin soyadlarıyla birlikte kullanabilecek.

KADINLAR, EVLENMEDEN ÖNCEKİ SOYADLARINI TEK BAŞINA KULLANAMAYACAK

Anayasa Mahkemesi, Medeni Kanunu’nun “evlenen kadının kocasının soyadını taşıması”nı zorunlu kılan 187. maddesinin birinci ve ikinci cümlelerini iptal ederek kadınlara isterlerse eski soyadlarını kullanabilme hakkını vermişti. AK Parti’nin bugün TBMM Başkanlığı’na sunduğu 9. Yargı Paketi’ne göre, kadınların bu hakları ellerinden alınacak. 9. Yargı Paketi’ne göre, kadınlar yalnızca eşlerinin soyadı ile birlikte olmak şartı ile eski soyadlarını kullanmaya devam edebilecek.

“AİLE BÜTÜNLÜĞÜNÜN ZARAR GÖRMEMESİ İÇİN”

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler hazırladıkları 9. Yargı Paketi’nin içeriği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Güler şöyle konuştu: “Evlenen kadının soyadına ilişkin olarak düzenleme getiriyoruz. Kullanılacak soyadı nedeniyle aile bütünlüğünün zarar görmemesi ve çocukların olumsuz etkilenmemesi amacıyla kadınların evlenince eşlerinin soyadını alacağı ve isterlerse önceki kızlık soyadlarını da kullanabileceklerine yönelik yeni bir düzenleme hayata geçiriyoruz ve teklif ediyoruz.”

Kaynak: ANKA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz