- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDAmerikan Kongresi'nde Türk Mutfağı Rüzgarı

Amerikan Kongresi’nde Türk Mutfağı Rüzgarı

- Advertisement -spot_img

Vaşington Türk Amerikan Derneği (ATA-DC)’nin, Türk Büyükelçiliği işbirliğinde başkent Vaşington’da düzenlediği “Türk Mutfağı Haftası “kutlamaları büyük bir katılımla gerçekleşti.

Amerikan Kongresi’nde 22 Mayıs tarihinde “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında, yeni Vaşington Türkiye Büyükelçisi Sedat Önal, KKTC Büyükelçisi Damla Güçlü, Azerbaycan Büyükelçisi Khazar Ibrahim ve Türk Amerikan toplumu üyelerinin katıldığı özel bir resepsiyon gerçekleştirildi. ABD ve Türkiye arasındaki mutfak kültürüne yönelik köprünün kurulmasını amaçlayan etkinlik, zengin Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini Amerikalılara sunarken ABD-Türk Dostluk Grubu üyeleri Virginia Foxx, Pete Sessions, Robert Aderholt ve Alex Mooney’de katılarak bu amaca desteklerini sergiledi.

Amerikalı Kongre Üyeleri Türk Lezzetlerine Bayıldı

Programın acılış konuşmasını yapan ATA-DC Başkanı Sevtap Schreffler, misafirperverliğin, sohbetlerin ve bağların oluştuğu zengin mutfağımızı ve yemek etrafında yaşatılan geleneklerimizi dernek olarak tanıtmanın büyük bir onur olduğuna vurgu yaparken, her sene “Türk Mutfağı Haftası”nın Kongre’de ATA-DC önderliğinde düzenlendiğini de belirtti. Vaşington Türkiye Büyükelçisi Sedat Önal ise gastrodiplomasinin yumuşak etkisine değinirken konuşmasında “sofra” kültürümüzün önemine de vurgu yaptı.

ABD Kongresi’nin Rayburn binasında düzenlenen etkinlikte, East West Cafe ve Taşkın Bakery tarafından hazırlanan özel Türk lezzetleri ve Turkish Coffee Lady standında ikram edilen Türk kahvesi katılanların beğenisine sunuldu. Amerikalı Kongre üyeleri Ege’nin geleneksel Türk yemeklerini çok beğenirken, yaptıkları konuşmalarda Türkiye ile ilgili kişisel anılarını da paylaştı. Kongre üyesi Pete Sessions, eşi ile birlikte katıldığı davette Türkiye’nin kendisi için özel bir anlam ifade ettiğini ve iki ülkenin birbirini her alanda desteklemesinin gerekliliğine dikkat çekti.

ATA-DC yönetim kurulu, resepsiyona evsahipliği yapan Temsilci Virginia Foxx’a Türk Amerikan ilişkilerine yönelik üstün özveri ve katkılarından dolayı bir plaket takdim etti. Programda ayrıca ünlü master şef Deniz Orhun ve Taşkın Bakery’nin sahibi Derya Taşkın’da konuşmalarının ardından üstün liderlik ödüllerine layık gorüldü.

Her yıl Mayıs ayında Cumhurbaşkanlığı himayesinde dünya çapında düzenlenen “Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri”, ABD’de Miami, New York, Houston ve Washington DC gibi kentlerde gerçekleştiriliyor.

Kaynak: Bu haber abdpost.com haber sitesinden alınmıştır ve üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz