- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDİsrail ordusu, Refah'ın doğusuna attığı broşürlerle bölge sakinlerinin evlerini boşaltmaları uyarısında bulundu

İsrail ordusu, Refah’ın doğusuna attığı broşürlerle bölge sakinlerinin evlerini boşaltmaları uyarısında bulundu

- Advertisement -spot_img

İsrail ordusu, Refah’ın doğusuna attığı broşürlerle bölge sakinlerinin evlerini boşaltmaları ve kentin batısına gitmeleri uyarısında bulundu.

Refah kentinde, Gazze’nin kuzeyindeki bombardımandan kaçan Filistinliler bulunuyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinin doğu mahallelerinde bu sabah tahliye operasyonu başlattı. Bölgeden yaklaşık 100 bin kişi tahliye edilmesi beklenirken İsrail ordusu, havadan attığı broşürlerle bölge sakinlerinin evlerini boşaltmaları ve kentin batısına gitmeleri uyarısında bulundu.

BİRÇOK MAHALLE BOŞALTILIYOR

İsrail ordusunun Filistinlilere havadan attığı el ilanları, kısa mesajlar ve telefon aramaları aracılığıyla boşaltılması gereken bölgeler ve sivillerin gitmesi gereken alanlara hangi yollardan erişileceğini içeren bilgiler verildi. İsrail Devlet Televizyonu KAN’ın haberine göre; İsrail ordusu, Refah’ın doğusunda İsrail sınırı yakınındaki birçok mahalleyi boşaltmaya başladı. The Times of Israel gazetesinin haberinde de İsrail ordusunun, Refah sınırının doğusundaki mahallelerde yaşayan Filistinlilere el-Mevasi ve Han Yunus’taki “insani bölgelere gitme” çağrısı yaptığı kaydedildi.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz