- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD Başkanı Biden, İsrail ve Ukrayna'yı kapsayan 95 milyar dolarlık yardım paketini...

ABD Başkanı Biden, İsrail ve Ukrayna’yı kapsayan 95 milyar dolarlık yardım paketini imzaladı

- Advertisement -spot_img

ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz günlerde Temsilciler Meclisi’nde kabul edilen 95 milyar dolarlık yardım paketini imzaladı. Paketin 26 milyar doları İsrail’e askeri destek için giderken, 26 milyar dolar içinden Gazze’ye insani yardım için yalnızca 1 milyar dolar ayrıldı. Biden, bu yardımla ilgili “İsrail, tüm bu yardımların Gazze’deki Filistinlilere gecikmeden ulaştığından emin olmalı” dedi.

İSRAİL’E ASKERİ DESTEK İÇİN 26 MİLYAR, GAZZE’YE İNSANİ YARDIM İÇİN 1 MİLYAR DOLAR

Pakette İsrail’e askeri destek için 26 milyar dolar ayrıldığını kaydeden Biden, bu bölümde Gazze’ye insani yardım için de 1 milyar dolarlık bir fon ayırdıklarını belirtti.

Biden, “Bu tasarı, Gazze’nin masum insanlarına gönderdiğimiz insani yardımı da ciddi ölçüde artırıyor. Tasarıda Gazze’ye insani yardım için ilave olarak 1 milyar dolar ayrılıyor; bunun içinde gıda, temiz su, tıbbi malzeme gibi unsurlar olacak. İsrail, tüm bu yardımların Gazze’deki Filistinlilere gecikmeden ulaştığından emin olmalı.” diye konuştu.

Bu süreçte Hamas’ın elindeki rehineleri bırakmasının ve bununla birlikte bir ateşkese ulaşılmasının kendileri için öncelik olduğunu kaydeden Biden, bu konudaki yoğun çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Kaynak: AA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz