- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDBilim insanları balinayla 20 dakika sohbet etti!

Bilim insanları balinayla 20 dakika sohbet etti!

- Advertisement -spot_img

Bilim insanları, Güneydoğu Alaska’da yaşayan 38 yaşındaki Twain isimli bir kambur balina ile 20 dakika süren bir iletişim kurabildiklerini duyurdu. Bu etkileşim, gelecekte uzaylılarla iletişime geçecek araçlar geliştirmek konusunda önemli bir adım sayılabilir.

Bilim insanlarının yaşadığı bu olay, insanlar ve kambur balinalar arasında türlerin kendi dillerini kullanarak gerçekleştirilen ilk iletişim örneği olarak kaydedildi. Araştırmacılar, su altı hoparlörleri aracılığıyla “whup/throp” adı verilen bir tür selamlaşma çağrısı yayınladılar ve bu çağrıya balina Twain’in yanıt verdiği görüldü.

Twain, araştırmacıların yolladığı sinyallere yanıt olarak kendi çağrılarının sıklığını değiştirdiği belirlendi. Uzmanlara göre, bu yansıtma davranışı, balinanın insanlarla bir tür konuşma yaptığını işaret ediyor.

Bu etkileşim, bilim insanlarının daha ilginç yaşam formlarıyla iletişim kurma hedefine de ışık tutuyor. Bazı bilim insanları, Antarktika’yı, Mars veya diğer uzay ortamlarının Dünya’daki benzeri olarak görüyor ve insan dışı varlıklarla iletişim stratejileri geliştirmek için balinaları kullanmanın önemli olduğunu düşünüyorlar.

Kambur balinaların son derece yüksek zeka seviyeleri ve iletişim güçleri, henüz temas kurulamayan uzaylılar adına iyi bir temsil görevi görebilir. Uzaylılarla iletişim kurmanın bir yolunu bulmak zor olduğundan, bilim insanları, uzaydaki gürültü içinde zeka sinyallerini taramak için araçlar geliştirmeye odaklanmış durumda.

-ittifakgazetesi

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz