- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDKörfez ülkelerinde sel felaketi! BAE ve Umman'da 21 kişi hayatını kaybetti

Körfez ülkelerinde sel felaketi! BAE ve Umman’da 21 kişi hayatını kaybetti

- Advertisement -spot_img

Birleşik Arap Emirlikleri’nde son 75 yılın en yüksek yağış miktarı görülürken, aracı sel suyuna kapılan 1 kişi hayatını kaybetti. Can kaybının 20’ye yükseldiği Umman’da ise tüm okullarda uzaktan eğitime geçildi.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde etkisini gösteren yağış pazartesi gecesi başladı ve salı akşamına kadar hız kesmeden devam etti. 1 buçuk yıllık yağış neredeyse 24 saat içerisinde düştü. Bu felaket karşısında ülkede hayat adeta felç oldu. Okullarda eğitime ara verilirken, kamu görevlileri bugün de uzaktan çalışmaya devam etti. Sağanak yağışın bugün etkisini azaltmasıyla temizleme çalışmaları başladı. Dubai’de 1, Umman’da 20 olmak üzere toplam 21 kişi hayatını kaybetti.

SON 75 YILIN EN YÜKSEK YAĞIŞ MİKTARI

Ulusal Meteoroloji Merkezine göre son 24 saatte kayıtların tutulduğu 1949’dan bu yana en yüksek yağış miktarı görüldü. Ülkenin kuzeyinde yer alan Ras Al Khaimah Emirliği’nde 70’li yaşlarındaki bir kişi, aracının sele kapılması sonucu hayatını kaybetti. Su altında kalan evler, yollar ve iş yerlerinde ise büyük hasar meydana geldi. Ülkede alarm verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz