- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD'de donmuş embriyoların insan sayılacağına yönelik mahkeme kararı tüp bebek işlemlerini vurdu

ABD’de donmuş embriyoların insan sayılacağına yönelik mahkeme kararı tüp bebek işlemlerini vurdu

- Advertisement -spot_img

Eyaletin en büyük hastanesi tüp bebek işlemlerini durdurdu

ABD’de Alabama Yüksek Mahkemesi’nin donmuş embriyoların da çocuk sayılacağı ve onlara zarar veren kişilerin yasal olarak sorumlu tutulabileceğine hükmetmesinin ardından tüp bebek işlemleri durdu.

Eyaletin en büyük hastenesi olan Alabama Üniversitesi Hastenesi, yargı konusu olabileceği endişesiyle tüp bebek işlemlerinin askıya alındığını açıkladı.

Hastaneden yapılan açıklamada, kadınlardan yumurtalık alımının süreceği ancak yumurtaların döllendirildiği aşamaya geçilmeyeceği ifade edildi.

Açıklamada, “Bu durumun tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmaya çalışan hastalarımızı etkilemesinden dolayı üzgünüz. Ancak hastalarımız ve doktorlarımızın yasal soruşturmayla karşı karşıya kalabileceği durumları değerlendirmeliyiz” dendi.

Tıp uzmanları, yargı kararının Alabama’daki doğurganlık tedavileri için olumsuz sonuçlar üretebileceği uyarısında bulunurken, muhafazakar gruplarsa en küçük embriyonun dahi yasal korumayı hak ettiğini belirterek kararı takdirle karşıladı.

Alabama Yüksek Mahkemesi’ne taşınan dava, 2020’de bir doğum kliniğinde embriyoları kaybolan üç çift tarafından açılmıştı.

İddiaya göre klinikteki bir hasta embriyoların tutulduğu odaya girmiş, burada embriyoların tutulduğu kapları eline alıp kazayla düşürdükten sonra embriyoların kaybına neden olmuştu.

Bunun üzerine yargı yoluna giden çiftler, eyalette yürürlükte olan Küçüğün Yanlışlıkla Ölümü yasası kapsamında şikayette bulunmuştu. Yasa fetüsleri kapsam alanına alsa da tüp bebek yöntemiyle elde edilen embriyolar hakkında bir hüküm sunmuyordu.

-ındependent

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz