- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDEda Erdem, ABD'nin "Uluslararası Cesur Kadınlar" ödülüne aday gösterildi

Eda Erdem, ABD’nin “Uluslararası Cesur Kadınlar” ödülüne aday gösterildi

- Advertisement -spot_img

Kaptan Eda Erdem, Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği tarafından “Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü”ne resmi aday gösterildi ve ABD Başkonsolosluğu rezidansında onuruna düzenlenen resepsiyona katıldı.

ABD İstanbul Başkonsolosu Julie A. Eadeh’in ev sahipliğinde ABD İstanbul Başkonsolosluğu Konukevi’nde gerçekleştirilen resepsiyona ABD Türkiye Büyükelçisi Jeffry L. Flake, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Voleyboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt, Takım Menajerimiz Pelin Çelik ve konuklar katıldı.

Eda Erdem Dündar’a ödüle aday gösterildiği için bir plaket takdim edilirken, Kaptanımız da ABD İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh ile ABD Türkiye Büyükelçisi Jeffrey L. Flake’e imzalı milli takım forması ve Cumhuriyet çanı hediye etti.

ABD Türkiye Büyükelçisi Jeffry L. Flake: Eda Erdem çok önemli bir figür

ABD Türkiye Büyükelçisi Jeffry L. Flake, kadınların güçlendirilmesi konusunda Eda Erdem Dündar’ın çok önemli bir figür olduğunu söyledi. Başarılarını ve kadınların güçlendirilmesi konusunda yaptığı çalışmaları gördükten sonra Eda Erdem Dündar’ın bu ödülü hak ettiğini düşündüğünü belirten Jeffry L. Flake, “Aynı zamanda kendisi dünyanın en iyi voleybol takımının kaptanı. Böyle bir mevkide olmak kolay değil. Kaptan Eda Erdem, genç kadınlara zaman ayırıyor, onlara her şeyi başarabileceklerini gösteriyor. Bu ödül adına bizim açımızdan son derece doğal bir adaydı.” dedi.

Türkiye’de birçok spor müsabakasını takip ettiklerini dile getiren Flake şunları söyledi:

“Futbol maçlarına gittik, voleybol maçlarına gittik. Hatta geçen yıl Antalya’da bir voleybol maçına gittik, salon hınca hınç doluydu. Sanırım son zamanlarda izlediğimiz en heyecanlı mücadeleydi. Türkiye gibi sporu ciddiye alan, içtenlikle seven bir ülkede olmak benim için büyük bir zevk. Benim de gençliğim sporla geçti. Amerikan futbolu oynadım, koşu takımlarında yer aldım. Eşim okul takımında basketbol oynamıştı. Bu yüzden Türkiye’de olmak bizim için büyük bir mutluluk.”

ABD İstanbul Başkonsolosu Julie A. Eadeh: Bu ödüle kadınların güçlendirilmesi, insan hakları ve farklı disiplinlerde başarı elde etmiş kadınlar aday gösteriliyor. Bu nedenle de kaptan Eda Erdem’i bu ödüle aday gösterdik

Resepsiyona ev sahipliği yapan ABD İstanbul Başkonsolosu Julie A. Eadeh ise seçkin konukları ağırladığını vurgulayarak, “Başkonsolosluk konutunda bu güzel misafirleri ağırlamak benim için bir zevk. ABD Dışişleri Bakanlığı her yıl ‘Uluslararası Cesur Kadınlar’ adında bir ödül veriyor. Bu ödüle kadınların güçlendirilmesi, insan hakları ve farklı disiplinlerde başarı elde etmiş kadınlar aday gösteriliyor. Bu nedenle de kaptan Eda Erdem’i bu ödüle aday gösterdik.” açıklamasını yaptı.

Kendisinin de bir taraftar olduğunun altını çizen Eadeh, “Spor özellikle gençlere disiplini, kararlılığı ve ekip çalışmasını öğreten önemli bir uğraş. İstanbul’da sporun ne kadar önemli olduğunu zevkle gözlemliyorum ve spor müsabakalarına gitmekten keyif duyuyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz