- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDBaşkan Biden, kamu hizmeti çalışanları için 6 milyar dolarlık öğrenci kredisi iptalini...

Başkan Biden, kamu hizmeti çalışanları için 6 milyar dolarlık öğrenci kredisi iptalini duyurdu

- Advertisement -spot_img

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, Kamu Hizmeti Borç İptali programı aracılığıyla, 78.000 kamu hizmeti çalışanı için 6 milyar dolarlık öğrenci kredisini iptal ettiğini duyurdu.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, yönetiminin, Yüksek Mahkeme’nin geniş kapsamlı borç affını reddetmesinin ardından, 78.000 kamu hizmeti çalışanı için 6 milyar dolarlık öğrenci kredisini iptal ettiğini duyurdu. Bu karar, federal hükümetin Kamu Hizmeti Borç İptali programı aracılığıyla uygulanacak.

Başkan Biden’ın açıklamasına göre, bu borçların iptal edileceği kişiler arasında öğretmenler, hemşireler, itfaiyeciler ve diğer kamu görevlileri bulunuyor. Biden, öğrenci borcu affının, kamu hizmeti çalışanlarına yönelik yapılan en büyük adımlardan biri olduğunu belirtti.

Başkanlığı öncesinde sadece 7.000 kişinin borcunun affedilmesiyle karşılaştırıldığında, Biden yönetiminin bu adımıyla birlikte toplam borcu affedilen kamu hizmeti çalışanı sayısının 870.000’i aştığı bildirildi. Bu, Biden başkanlığında sağlanan toplam borç affının 144 milyar doları bulduğu ifade edildi.

Başkan Biden’ın bu adımı, öğrenci borcu affını ve Amerikalıların bu yükten kurtulmasını sağlama taahhüdünün bir göstergesi olarak kabul edilirken, hükümetin daha kapsamlı bir borç affı planının uygulanmaması, hala bazı kesimlerde hayal kırıklığına yol açıyor.

Kaynak: abdpost.com

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz