- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDIMF araştırdı: Para her zaman mutluluk getirir mi?

IMF araştırdı: Para her zaman mutluluk getirir mi?

- Advertisement -spot_img

Uluslararası Para Fonu (IMF), mutluluk ile milli gelir arasındaki ilişkiyi inceledi. Araştırmada “Para mutluluk getirir mi?” sorusunun yanıtı arandı.

IMF analistleri, ülkelerin gayri safi yurt içi hasıla (GSYİH) verileri ile Birleşmiş Milletler’in mutluluk raporunu karşılaştırdı. Araştırma genellikle kişi başı milli geliri yüksek ülkelerin mutluluk listesinde önde olduğunu ortaya koyarken bazı istisnalara vurgu yaptı.

Araştırmada yer alan mutluluk yelpazesinin en üstünde Finlandiya (7.80) yer aldı. Finlandiya’yı Danimarka (7.59), İzlanda (7.53), İsrail (7.47) ve Hollanda (7.40) izledi.

Finlandiya, kişi başına düşen kişi başı milli gelir açısından ilk 20’nin dışında yer almasına rağmen mutluluk açısından dünyada ilk sıraya yerleşti.

137 ülkenin bulunduğu Mutluluk Raporu’nda Türkiye, 106. sırada yer buldu. Kişi başına düşen milli gelir listesinde ise 67. sırada yer aldı.

Kosova, Nikaragua, Guatemala, El Salvador, Honduras ve Özbekistan kişi başına düşen GSYİH çok düşük ancak mutluluk düzeyleri yüksek ülkeler arasın girdi.

Araştırmada Singapur istisnalar arasında yer aldı. Singapur, kişi başı GSYİH sıralamasında 2’nci sırada olmasına rağmen mutlulukta ilk 20’ye giremedi.

Kosta Rika (6.61) milli geliri ortalamanın altında ancak mutluluk açısından ortalama ülkeler arasında yer aldı.

Listenin son sırasında Afganistan (1.86) yer aldı. Son sıralarda Lübnan (2.39), Sierra Leone (2.34), Zimbabve (3.20), Demokratik Kongo (3.21) ile Botswana (3.44) bulundu.

Araştırmacılar, milli gelirin mutluluğun önemli bir belirleyicisi olduğunu ancak tek faktör olmadığını ifade etti. Raporda sosyal destekler, özgürlük ve yolsuzluğun olmaması gibi değişkenlerinde mutluluk düzeylerini açıklamaya yardımcı olduğu kaydedildi.

Kaynak: NTV

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz