- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD'de emekli bir albay devlet sırlarını flört sitesinde ifşa etti

ABD’de emekli bir albay devlet sırlarını flört sitesinde ifşa etti

- Advertisement -spot_img

ABD’nin Nebraska eyaletinde emekli bir albay, çevrimiçi arkadaşlık sitesi aracılığıyla biriyle tanıştı. Tanıştığı kişiyi etkilemek için ABD sırlarını ifşa etmekle suçlanıyor.

ABD’nin Nebraska eyaletinde emekli bir ABD Ordusu albayı, çevrimiçi bir arkadaşlık sitesi aracılığıyla ABD sırlarını ifşa etmekle suçlandı. 63 yaşındaki David Franklin Slater, 2022 yılına kadar ABD’nin nükleer füze cephaneliğini denetleyen ABD Stratejik Komutanlığı’nda (Stratcom) çalışıyordu.

Yetkililer, Slater’in “ABD’nin zararına kullanılabilecek” bilgileri yasa dışı olarak sızdırmakla suçlandığını ve mahkemeye çıkacağını belirtti. Yayınlanan suçlama belgelerinde, Slater’in, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle ilgili gizli Stratcom brifinglerinden elde ettiği bilgileri Ukrayna’da yaşayan bir kadın olduğuna inandığı bir kişiye aktardığı belirtildi.

Savcılar tarafından yapılan açıklamada, ABD ulusal savunma sırlarıyla ilgili mesaj alışverişlerinde kendisine sık sık soru sorulduğunu söyledi.

“SEN BENİM GİZLİ AJANIMSIN”

Slater’in mesajlaştığı kişi, düzenli olarak belirli bir ülke hakkında bilgi talep ettikten sonra “Sen benim gizli ajanımsın. Sevgilerle” dedi.

Olay FBI ve Hava Kuvvetleri Özel Soruşturma Bürosu tarafından soruşturulurken, ABD’nin Nebraska Bölgesi Başsavcısı Susan Lehr, “Çok gizli bilgilere erişimi olan kişilerin sorumlulukları vardır. Slater aleyhindeki iddialar onun bu sorumluluklara ihanet ettiğini gösteriyor” dedi.

10 YILA KADAR HAPİS ALABİLİR

Slater, suçlu bulunması halinde 10 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz