- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDTBMM'de görüşmeleri süren 8. Yargı Paketi'nin ilk 16 maddesi kabul edildi

TBMM’de görüşmeleri süren 8. Yargı Paketi’nin ilk 16 maddesi kabul edildi

- Advertisement -spot_img

Komisyondan geçen 8. Yargı Paketi’nin görüşmeleri TBMM Genel Kurulu’nda devam ediyor. 43 maddelik teklifin ilk 16 maddesi kabul edildi. Yeni düzenlemeyle Tazminat Komisyonu’nun görevleri genişletilecek ve adli para cezalarında artış yapılacak. İtiraz, istinaf ve temyize başvuru süresinin 2 hafta olarak belirlendiği kanun teklifinin içinde emeklilerin bayram ikramiyesini 3 bin liraya çıkaracak düzenleme de yer alıyor.

TBMM Genel Kurulunda, kamuoyunda “8. Yargı Paketi” olarak bilinen 43 maddelik Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 659 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin ilk 16 maddesi kabul edildi.

TAZMİNAT KOMİSYONUNUN GÖREVLERİ GENİŞLETİLECEK

Yeni düzenleme ile Adalet Bakanlığı’na bağlı Tazminat Komisyonu’nun görevleri genişletilecek. Haksız tutuklama iddiası ve makul sürede yargılanmama iddiaları için önce bu komisyona başvuru şart olacak.

BAŞVURU SÜRESİ 2 HAFTA OLARAK BELİRLENDİ

Düzenlemeye göre adli para cezalarında da artış yapılacak. Kanunla başvuru süreleri de yeniden düzenleniyor. İtiraz, istinaf ve temyize başvuru süresi 2 hafta olarak belirlendi.

BAYRAM İKRAMİYESİ DE TEKLİF İÇİNDE

Emeklilerin bayram ikramiyesini 3 bin liraya çıkaracak düzenleme de bu kanun teklifi içerisinde yer alıyor. Teklif görüşmelerine bugün devam edilecek.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz