- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDYunan Profesör İstanbul depreminin büyüklüğünü açıkladı

Yunan Profesör İstanbul depreminin büyüklüğünü açıkladı

- Advertisement -spot_img

Yunanistan’ın önde gelen bilim insanlarından Efthymios Lekkas, olası İstanbul depremiyle ilgili yeni uyarılarda bulundu. Lekkas, 7.5 büyüklüğüne kadar deprem beklendiğini belirterek, “Tahminler sadece Türk sismologlara ait değil, dünyanın dört bir yanındaki ekiplerin tahminleriyle de örtüşüyor” dedi.

Deprem bilimcilerin olası İstanbul depremine yönelik uyarıları sürüyor. Uzmanlar, İstanbul’da 7 ve üzeri büyüklükte deprem olabileceğine dikkat çekiyor. Son olarak Yunanistan’ın önde gelen bilim insanlarından Efthymios Lekkas, beklenen İstanbul depremi ile ilgili konuştu.

Yunanistan Deprem Planlama ve Koruma Örgütü Başkanı Efthimios Lekkas, İstanbul’da 7.5 büyüklüğüne kadar bir depremin beklendiği uyarısında bulundu. Lekkas Kuzey Anadolu fayına dikkat çekerek, “Hazar’dan başlayıp Ege’de son bulan 1,300 kilometre uzunluğundaki Kuzey Anadolu fayının kırılmamış ve büyük bir depreme neden olmamış tek bir parçası var, o da İstanbul’un güneyindeki sualtı bölgesinde yer alan faydır” dedi.

“Dünyanın dört bir yanındaki ekiplerin tahminleriyle örtüşüyor”

Lekkas sözlerine “Tahminler sadece Türk sismologlara ait değil, dünyanın dört bir yanındaki ekiplerin tahminleriyle de örtüşüyor. Dolayısıyla İstanbul’da büyük bir deprem beklediğimiz şu anda kesinleşmiş durumda” ifadelerini de ekledi.

İstanbul için alarm veren Lekkas, “Nüfus birikimi ve yoğunluk nedeniyle maruz kalınan riskin çok yüksek olduğunu düşünüyorum. İstanbul’daki evlerin üçte biri sismik düzenlemelerden önceki eski yapılar. Üçte biri ise sismik yönetmeliklere sahip modern yapılar” diye konuştu.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz