- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDMarmara'da yeni fay sürprizi

Marmara’da yeni fay sürprizi

- Advertisement -spot_img

Bilim insanları, Bursa’nın ortasından geçen ve 7.3 büyüklüğünde deprem üretme potansiyeline sahip yeni bir fay keşfetti.

Bursa’da daha önce haritalarda yer almayan diri fay hattı keşfedildi. Prof.Dr. Gürol Seyitoğlu, Kayapa-Yenişehir adlı fayın 7.3 büyüklüğünde deprem üretebileceğini söyledi.

Bursa’da 1850 ila 1855 yılları arasındaki 3 büyük yıkıcı depremin kaynağını AFAD’ın desteğiyle araştıran bilim insanları, şehrin altından geçen yeni fay hattı buldu. Ankara, Kocaeli ve Eskişehir Teknik üniversitelerinin ortak çalışmasında Kayapa-Yenişehir arasındaki 25 noktada sismik ölçüm yapıldı; 95 km uzunluğunda aktif fayın olduğu tespit edildi. Korkutan keşif, jeoloji dalında prestijli ‘Journal of Structural Geology’ dergisinde yayımlandı.

ALÜVYON ZEMİNİN ALTINDA

Jeoloji Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Engin Er, Yenişehir Ovası’ndaki en son depremin 1400 yılında olduğunu hatırlatarak ‘624 yıllık bir suskunluk var’ dedi. Yeni fayın alüvyon zeminin altından geçtiğine dikkat çeken Er, ‘En büyük yıkım Yenişehir kolu ile Bursa Ovası’nda olur’ ifadesini kullandı.

-Akşam

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz